Monday, January 31, 2011

Rehat Minda, Badan Penat

Semalam selamat tiba di rumah kol 10 lebih rasanye. Sepanjang perjalanan kepala plak sakit. Tambah plak dengan mengantuknya. Hari hujan..mmg sedap nk tidur kan. Tapi kesian en.hubby drive sorang2 plak. Si Qaseh plak baru bangun tidur b4 start perjalanan pulang. So dalam keta dia cergas je la. Mama plak yg tersengguk2..terlelap kerana mengantuk ya amat.

Sampai rumah unload barang2..kemas barang2 pe2 yang patut. Basuh botol2 susu Qaseh..terus mandi. Setel mandi ajak Qaseh tidur..tapi dia x nak. So mama yg mata tak larat nk bukak ni terus tidur. Masa tu pon dah dekat kol 12. Thanks Papa, Mak Long & Opah tolong jaga Qaseh. Sedar2 jam 12.30pm kalau tak silap papa bawa Qaseh masuk bilik sbb dia pon dah nk tidur sangat2. Mama tepuk2 montot terus lena sekali dengan mama juga. huhuhuu..

Mmg penat gile beb. Tak pernah rasa penat camtu sebelum ni. Padahal gi KL je pon. Maybe sbb preggy 32weeks then ada Qaseh plak. Tu yang terus flat kot. Tambah2 plak 2 malam tidur atas toto je. Sakit pinggang/belakang wooo...

Tak kisah la korang nk kata saya ni tak lasak ke..badan manja benor le. Tapi itulah kebenarannya. Bila tidur terganggu..penat la. Tak dpt rehat secukupnya. Ada sampai tahap saya bangun tengah2 malam untuk duduk. Sebab baring pinggang saya sakit. Nasib baik sepanjang di KL tu Qaseh nak papa yg tidurkan dia. So mama takde le penat struggle nk tidurkan dia. Thanks Bie..Love u so much..

Overall last weekend mmg rehatkan minda saya dari kerja2 di pejabat. Tapi badan plak penat. hhmm....ada pros & cons..biasalah le kan.

Gambar2 di majlis perkahwinan cousin en.hubby belum transfer lagi. So nanti le update..

1 comment:

mamaaedrean said...

kami pn penat nyer ya ampunnnnnnnn... hu3
jemput singgah yer :)