Tuesday, January 4, 2011

3 hari jadi 4 hari...

Asalnya cuti 3 hari je last2 jadi cuti 4 hari. Dah macam parents yang nk gi hantar anak daftar sekolah je. hehehe..

Actually subuh semalam MIL dapat call, pakcik sedara MIL (adik Opah en.hubby) sudah meninggal dunia di hospital Manjung. Selepas 2minggu di ICU. Sakit kencing manis kalau tak silap.
Apepon mari kita sedekahkan Al-Fatihah, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah.

Saya sebelum2 ni kalau ada kematian mmg tak pergi. Semua sebab si Qaseh. Cuma kali ni rasa macam dia pon dah besar kan. Try le pergi. Cuma bertahan 2jam lebih le. Qaseh dah mula bosan sebab asyik duduk je. Lagipon kami amik kesempatan alang2 dah kena amik cuti, baik kami setel beberapa urusan yang perlu dibuat.

Tak sempat tunggu sampai jenazah dikebumikan. Jenazah dikebumikan selepas Zohor...Dalam jam 12tghari tu kami gerak balik Batu Gajah. Qaseh tidur sepanjang perjalanan. Lagipon cuaca semalam asyik hujan tapi tak lebat. Sejuk je..mmg best le tidur kan...

Anyway sebab blog lama dah bercuti. Tak sempat pon nak wish Selamat Tahun Baru 2011. Apa azam baru korang? Saya?? hhmm...tak de set GOAL pe2..wishes tu ada la tapi cam takut untuk jadikan azam. Takut tak tercapai plak. hahahaha...sungguh tak berwawasan Pn. ApasH ni..

4 comments:

Lin said...

inalillah..hm...ada org kata kalau pregnant jgn gi melawat jenazah.arwah mak akula penah larang kakak aku..sebab musabab aku pun taktau.
happy new year apash!

Huda said...

best tu kak cuti lame sikit :) alang2 kan..heheh

ApasH said...

Lin:

Itule ade gak aku dengar. Tapi MIL senyap je tak larang pon. So aku ok je la. Tapi aku dok kat khemah luar umah je pon. Masuk umah tumpang bilik air je kejap..

ApasH said...

Huda:

Nama je cuti tapi agak penat juga semalam. Nasib baik Qaseh pon sama penat. pukul 10mlm dia ajak "Mama..tido"...jarang dia ajak tido. Kena paksa tido ada..hahaha..