Friday, January 14, 2011

Bermain dengan Shemut

Ada satu petang last weekend tu saya & Qaseh masuk bilik On kan air-cond. Hajatnya nak tidurkan Qaseh. Tapi dh mmg pe'el Qaseh yg teramat le susah nak tidur. Dari hajat utk tidurkan dia..last2 jadi playtime plak.

Asalnya Mama dia dh mula nak stress sbb suruh tidur tak nak tidur. Bila Mama baring dia nangis2 suruh Mama bangun. Dari terus stress dan yelling at her. Terus main 'shemut' ngn dia.

Shemut yg saya guna tu actually cadar bujang warna putih je pon. Tak ske comforter or selimut tebal2..panas. Kain cadar tu sejuk je..huhuhuh..Lagi2 time preggy ni panasnya extra..hehehe..









Actually both of us duduk bawah selimut sambil Mama kibar2kan selimut.So berangin je la. Dah le on air-cond..Sejuk nye rasa.

Qaseh gelak sakan la. Seronok benor dia. Tapi tak tahan lama la.. Lenguh tangan Mama dok kibar2kan shemut tu.

Petang tu dia tak jadi tidur pon. Qaseh mmg mengada2 tahap cipan bila Mama ada. Lama tu masa Mama buat bisnes dalam bilik air..huhuhu..Opah amik Qaseh masuk dalam buaian. Opah suruh Mama nyorok jgn bagi Qaseh nampak. Last2 tidur juga si Qaseh ni. Mata dah ngantuk sangat tapi saje ditahan nya.

Fakta Qaseh tentang shemut ni. Actually baru start last week dia nak berselimut. Sebelum ni mmg pantang letak selimut. Stokin pon sama. Kalau dah lena baru bleh pakaikan selimut. Kalau terjaga tengah malam dia punye struggle soh buang selimut tu.

Tapi sekarang nak tidur je minta "Mama..shemut..shemut" dengan syarat selimut Mama ye. Bukan selimut dia. ish..ish..

1 comment:

Huda said...

hehehe shemut tu selimut yer..