Wednesday, September 30, 2009

Nasi Lemak Ayam Kampung yg kuidamkan

Mula2 dh separuh mengarang sinopsis raya kami..idea asal nk citer dr 1 syawal sehingga le ahad lepas sblm mula bekerja. Tapi pas fikir2..cam boring lak entry tu nanti sbb langsung xde snap photo..so cancel le nk hapdet tentang tu.

So blog ni x kan ade hapdet citer beraya umah makcik ni la..pakcik tu le..umah kawan ke...open house lagi le xde..hehehehe...

Cuma nk citer 5 syawal lepas..akhirnya dapat jugak hanya melepaskan ngidam saya untuk makan nasi lemak ayam kampung. Siap saya offer utk belanja lagi..janji dapat gi makan..so after maghrib kami bergerak dr Bt Gajah and menuju ke Restoran tersebut..Sampai2..fulamak!!..penuh gile ngn pelanggan..kena tunggu jap b4 dpt table..

(Source: Mr. Google)

X kisah le kan janji dapat mkn. Kami berlima terus order nasi lemak ayam kampung ngn watermelon juice jumbo...huhuhu..tp air tu kongsi ngn hubby le kan..Nasi lemak ngn sambal nye mmg marvellous..ayam pon sodap..cuma nasi nye seciput je...harga nya RM6.50 kalo x silap..

(Source: Mr. Google)

Ni layan plak photo gedix kami sekeluarga..huhuhuhu

Photo Qaseh mesti le lebih kan..hahahaha

Tuesday, September 29, 2009

SMS C*L*K*

Raya thn ni dicemari dgn satu SMS c*l*k*..yg terang2 telah memfitnah saya yg baik ni
Sedang sibuk2 packing barang utk beraya ke Utara semenanjung malaysia..baru sedar terima sms dr number yg tak dikenali. dan SMS tu telah merosakkan mood raya kami terutama en.hubby..

Setelah selesai membaca SMS tu..dgn panas hati saya terus tunjuk pada en.hubby..rupe2nyer dia jadi lagi panas hati berbanding ngn saya..muka dah masam kelat..dahi dh berkerut2..

cuba korg baca SMS yg saya terima...

" Mbak liana cyg. Walaupun kmu tlah bersuami.aku tetap mencintai kmu.aku tak mau kehilangan kmu.aku tak ingin perselingkuhan kita, diketahui orang lahin.aku tau anak yg kau lahirkan, adlh darah dagingku.dalam proton wira bernombor aeh.kita selalu menyinpan kenangan"

sesedap dia je memainkan maruah saya sebagai seorang isteri, ibu dan wanita. Ingat saya ni j*l*ng sangat ke nk ade affair ngn dia. siap kata Qaseh tu anak dia..sape tak terbakar bila dpt sms camtu.

lgpon sms tu siap mention nama saya (ejaan je salah) dah tau plak saya pakai proton wira no plate AEH..ni mesti keje org yg mmg kenal saya. mmg kilang yg saya keje ni ramai pekerja indonesia..tapi dari ayat sms tu mmg org indon ke org local pretend to be indonesian. ape pendapat korang?? saya tak berapa pandai bahasa indon nie..

Itu mesti kes jeles ngn kebahagiaan rumah tangga orang le tu..Geram2...

Selain SMS dia ade gak miskol2...tapi saya buat dunno je. xde reply msg or call2 dia balik..

lupe plak nk mention no hp tu...0165365041
kepada pengirim sms tu..x selamat dunia akhirat kamu selain kamu minta ampun dr saya dan keluarga..

Ade gak org suggest gi wat police report..perlu ke?? ke hanya menbesar2kan isu ni je lagik..apa pandangan anda??

Monday, September 28, 2009

Best dan x best nyer raya tahun ni..

Sebelum start citer raya kami sepenuh nye..kire2 bagi summary citer raya lu BLEH??
Overall raya ni kire best le sbb 1st raya ngn Qaseh kan..tapi still terselit gak skit mende yg x best..huhuhu..

Perkara yg x best nye...
BAJU RAYA SEDONDON SAYA X SIAP
T_T

Hanya baju Qaseh je yg sempat siap..so hanya Qaseh ngn papa je sedondon pagi raya tu.. Baju mama kalo siap boria je ngn Qaseh..X dapat le nk gi photoshoot kt studio baju raya sedondon..papa kata posponed lu sampai baju siap..Bleh siap ke??

Muka happy benor dpt pakai baju raya

Yang best plak..huhuhu...syok collect duit raya Qaseh..apsal mama lak x terlebih syok ni..hahaha Qaseh plak pandai btol bila nk amik duit raya yg org hulur....good gurl..xde sape ajo tu.. tapi pas amik samada dia renyuk2 dan masuk mulut..x pon after few seconds pegang dia lepas...

Sebahagian dari collection duit raya Qaseh

Best gile jadi 'org baru' nie..dapat duit raya pon byk..sume rata2 bg rm10 ke atas..loaded betul anak mama nie..Smlm terus bank in duit dlm akaun MBB mama lu..nanti ade masa gi bank bukak akaun Yippie utk Qaseh.

Sunday, September 27, 2009

Raya Sakan

Kejap je rasanye cuti seminggu..esok dh nk kena kerja..malasnyer...bukan setakat cuti kerja..blog pon cuti sakan ni..hahaha..seminggu xde hapdet ape2 pon..xde masa le nk hapdet..hehehe..

Esok keje sure bz nk wat last preparation for SIRIM Product Surveillance Audit..Audit akan start selasa ngn Rabu..khamis plak start wat end month report..huhuhu..sangat sibuk mamaQaseh nie..

Actually byk citer nk share..tapi x tau sempat nk share ke idak..last2 citer sume dah basi..alahai..nk wat cane kan..nasib..nasib..

Friday, September 18, 2009

Series saya jakun..

Tak tau le korang kan..tapi saya yg dh 27thn ni mmg amat jakun. Lantak le korang nk kata ape..tapi ini 1st time sy tgk..tu yg kata jakun tu.

Ape yg buat saya jakun?? Ni haa...


X pernah pulak saya tgk pokok daun kari ade buah camtu..colorful plak tu..TERSANGAT le JAKUN nyer...bukan x pernah tgk pokok daun kari..dh biasa dah..dari kecik time mak masak sure kena suruh petik daun kari kalo mak nk masak kari le kan yg biasanyer.. Tapi dh besar gabak ni baru berpeluang tgk buah nye camtu..


Mak saya kata maybe selama ni petik dari pokok daun kari yg besar dan tinggi..so mana saya nk nampak pucuk pokok tu..CET!! tau le saya rendah..SABAU je la...rendah2 saya pon tinggi dari mak tau..hahahaha Ya ampun mak...!!


Gambo pokok daun kari tu saya snap dr pasu umah my sis..dok umah taman kan..umah teres je pon..mana ade kawasan nk tanam..so alternative tanam dlm pasu..mmg le dorang ade bg kawasan tanah skit..ala kecik je ibarat sekangkang kera ke..huhuhu..

Sekian kisah jakun saya di hari jumaat bersamaan 28 ramadhan.

Masih Di Ofis..

Currently, kebanyakan blogs dh mula sunyi..Almaklum ler..ade yg on d way balik kampung masing2..ade jugak yg dh ada kt kampung pon..Sure skang ni bz wat last minit preparation x pon pegi pasar beli bahan2 nak masak untuk raya kan. Time nie suasana kampung yg paling meriah kan..Ade yg tgh kacau dodoi ke..kan..kan...best nyer..

Saya plak?? Masih di dlm ofis..di atas kerusi x empuk ni..sambil hapdet blog...hihihi..mood kerja mmg xde langsung..Ni pon tunggu masa je..bank bukak je terus mintak kuar KEJAP..nk withdraw duit..

Alhamdulillah my sis n my mum selamat sampai Ipoh kol 7.30am pagi tadi..Riso gak call dlm kol 5.30am td x angkat2..rupenyer my sis kata hp dia dlm bag dia plak tgh drive..cane nk answer..call my mum lak x angkat jugak. My sis kata my mum dok lena diulit intan

Pagi raya nanti bermula le sessi air mata..lebih2 hubby's side..time mintak maaf tu sure le berjujuran air mata. Lebih2 lagi teringatkan arwah abah (FIL)..Semoga roh arwah abah dicucuri rahmat..amin.

Thursday, September 17, 2009

Angan-angan..

Baru angan-angan besh raya ni dapat gaji awal and POSSIBILITY nk ada BONUS pon tinggi..tanya admin, dia confirm gaji kuar 17hb (hari ni)..BONUS x tau lagik..

Tak kisah le BONUS tu kan..yg penting gaji awal..senang skit wat kira2 bajet nie..Tiba2 smlm admin call HQ tanya pasal gaji..terus kata lepas raya 25hb..awal 2 hari je dr biasa. CET!!!

Sape yg hebahkan berita palsu ni..ni wat org hangin dlm bulan pose ni..ish..ish...factory workers sume bengang semalam..tapi takat bengang je la kan..ape bleh buat..

Kalo tak...mesti saya senyum kambing sambil berjalan menuju ke CIMB yg mana satu? berdekatan utk withdraw duit..ish..ish...sadis sungguh...

Nak x nak esok terpaksa jugak tidak senyum tapi muka biasa2 je sambil berjalan menuju ke maybank or pos ofis dan juga membawa sekalik "buku biru" itu...UTK APE???
utk withdraw duit saving laa...nanti dpt gaji ganti balik...ish..ish..

Raya checklist

  1. Baju melayu johor papa - checked
  2. Baju kurung mama - blom siap
  3. Baju kurung Qaseh - blom siap
  4. Duit raya - checked
  5. Servis kereta - checked
  6. Duit utk beli bahan masak raya - esok baru nk withdraw

Pendek je kan checklist raya saya...yela saya bukan duduk jauh di perantauan (ewaahh)..x perlu packing2 bags berbondot2 balik kg..tahun ni papa ckp balik kg dia (Lambor kanan, Bota) tapi x tido sana..mlm balik tido umah sendirik..so x perlu packing teruk2..

Then tadi baru pass call my mum nun di Nilai (my sis house). My mum tinggal di sana temankan my sis yg tgh sarat preggy..hubby dia keje di penang. Pagi2 esok b4 sahur katanya dh nk gerak balik Ipoh..sahur dlm perjalanan. Bayangkan betapa kuatnya my sis still nak drive balik..kereta manual plak tu..Dia kata tawakkal je la...
"Acik doakan angah selamat sampai ke Ipoh tanpa sebarang masalah yer"

Esok my family akan berbuka bersama except for my bro yg still keje kt umah PM tu..malam 1st raya baru balik. After selesai open house PM..Tapi x plan lagi nk berbuka di luar atau beli mknn makan di rumah saja..

Then another thing..my mum just told me that 1st raya xde nasi himpit (ketupat takde thn ni sbb saya x anyam), kuah satay, kurma ayam. Yang cuma ada Nasi tomato jer. Sbb mak kata raya 1st tu xde sape.sume pakat balik raya ke-2. Wat pe masak. Kirenyer makan utk raya ke-2 la.. Saya ni plak x kisah bile..dekat je batu gajah ngn Ipoh tu. Bila2 masa bleh balik...So pada sape2 yg nk mkn nasi tomato jemput dtg 1st raya..then sape yg nk mkn nasi himpit dtg raya ke-2 eh..hehehe

Nway thn ni syok collect duit raya Qaseh..Qaseh ade 3 aunties and 1 uncle..besh2...tu pasti rm10 ke atas tu..x men le duit singgit2..hahahaha demand plak MamaQaseh..Yela especially Pak su tu..OT berlambak..lebih dr gaji. Pe salahnyer setakat paling kurang hulur note RM50 utk satu2nye anak sedara..

Wahh..panjang plak entry..dr frust gaji x dpt lg termasuk kisah nk raya..hahaha..biasa le MOOD RAYA sudah datang..Rileks2..esok masih bekerja..so masih lagi bleh hapdet blog..hahaha ni keje ke idak ni?? keje la..sambil2 wat keje...huhuhuhu..

okler..esok sambung meleter lagi..

Baju raya ku!!

Rileks..rileks..
bukan nk tayang baju raya saya...xkan ade nye gambo baju raya saya..
hmmmm

2 ari lagi kita nak beraya kan...
tapi baju raya ku + Qaseh yg nk sedondon ngn papa..masih berstatus KAIN ELA lagi..
huhuhuhu..

kesian my MIL bertungkus lumus..tak tido sgt utk menyiapkan tempahan baju kurung..waktu siang tak dapat sangat menjahit kerana menjaga Qaseh..So malam saya jaga Qaseh baru le dpt menjahit..Hajat di hati nk tolong tapi ape bleh buat sebab saya x pandai menjahit..hari tu je dpt tolong jahitkan hook kain..itupon main bantai je..janji kuat. Cantik?? hahahaha men tibai je..ade yg ok..ade yg tidak..hahaha

So, kalo x dapat siap gak baju raya..saya redha..sbb Qaseh MIL x dpt jahit byk baju..mmg ok je sbb dh standby 2 pasang baju len..tapi x sedondon ngn hubby laa..Qaseh lak..xde baju jurung pon..sume gown jer..

Cadangnye nk beli yg ready made je sebagai standby tapi x jumpe warna yg sedondon ngn hubby...
hmmm..jgn le tahun ni jadi thn ke-2 x dpt sedondon..huhuhu

Wednesday, September 16, 2009

Zoo Play Set

Mana2 gi blogwalking rata2 org mesti bercerita pasal raya..almaklum le dh dekat nak raya..even dh ade yang start cuti kan..

Tapi sy plak nk hapdet pasal Qaseh..entry basi gak le..cuma b4 this x tersempat nk wat entry..
On 12/09 lepas..tgh lepak2 ngn Qaseh..dgr bunyi hon..tapi wat dunno je..malas nk tgk kdg2 org sebelah..then my SIL ade van citylink dpn umah..terus saya fikir "rasanyer xde purchased online pon baru2 ni"...

Kuar umah pon muka blurr jer..brader tu pon dok punggah2 parcel carik yg sy punyer..sampai le dia bg parcel tu pada saya..baru le teringat...rupenyer gift redemption dari bonuslink yg sampai..mmg betul le sy xde beli online ape2..


Dlm byk2 redemption gift tu saje je pilih soft toys utk Qaseh..berguna gak kan. dari brg2 len x tentu lg kami akan guna..respon Qaseh pada Zoo play set tu..macam biasa..dicapai..dipegang..di tarik2..dan dimasukkan dlm mulut..Mama pon ade gak men2 ngn Qaseh..ajar dia kenal all the animals yg ada kt situ..hehehe..seronok dpt spent time ngn anak camtu..



Selamat Hari Raya Aidilfitri




Saya mewakili keluarga kecil kami, Qaseh & Papa ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&

MAAF ZAHIR BATIN


Kalo terserempak kami di mana2 sepanjang cuti hari raya ni jgn malu jgn segan..tegur2 le eh.. Kot2 tersampai area Ipoh or batu gajah jemput le beraya ke umah kami.

Open house?? Maaf le xde bajet utk itu..tapi rumah kami sentiasa OPEN utk uolls nk datang..


MamaQaseh akan mula bercuti dr 19/09 sehingga 27/09/09..dan berkemungkinan besar cherishlovetogether.blogspot akan sunyi dlm waktu itu..mungkin akan kembali aktif berblogging lepas raya holidays OK!!






Malam Lailatul Qadar


Malam ini kah malam Lailatul Qadar??
Malam yg ditunggu2..

Pagi2 lagi en.hubby sudah berpesan agar banyakkan beristighfar dan berzikir hari ini..
Sedaya mungkin saya akan lakukan...

Di laptop pon berkumandang sanyup2 zikir2 mp3 yg ada..agar tidak buat saya terlalai dari mengalunkan istigfar dan zikir...

Semoga kita dipertemukan dengan Malam Lailatul Qadar..
Amin..

Tuesday, September 15, 2009

Marilah Bergoyang bersama Qaseh..

"Marilah Bergoyang,
marilah bergoyang"

Bukan2..bukan lagu ruffedge tu..
Ni kisah Qaseh sibuk benor bergoyang..xde sape ajar dia pon..dia sendiri yg figure out teknik begitu..

TAK CAYA??

cuba korg layang video nie


Sorry video quality really bad. capture by HP cikai je pon..

At 5months 1 week and 3days (ahad lepas)..Qaseh dh mula bagi intro nk start crawling..X sabo benor nk gerak ke sana ke mari eh Qaseh..jgn ligat teramat sangat udah le..tak terkejor kejor yeop kejor mama nanti..

Mmg mama excited nengok dia bergoyang camtu..mama pon bleh ikut sama bergoyang...hahahaha..buruk benor le kalo mama goyang rupe tu..


Baju Baru lagik...

Murah rezeki btol Qaseh nie..last week mak long nye gi shopping raya..terselit gak baju utk Qaseh..
1 buat baju raya..1 buat baju belasah pakai hari2 kata mak long nyer...

Macehh Mak long...



Monday, September 14, 2009

COOLBABY ClothDiaper GIVEAWAY

Ni time utk giveaway..senang saje..tu pasal join..

COOLBABY Cloth Diaper GIVEAWAY ni dianjurkan oleh Grin&Giggles of My Life

Ni hadiahnye kalo menang..besh kan!!




The winner akan dpilih melalui cabutan bertuah..
kalo bertuah menang le..senang je..

So ape lagik..jom join giveaway ni..
Giveaway ends on 30 Sept ni..for more details..click here

Cute Sleeping Baby Contest

Hari ni gatal tgn gak nk join contest..padahal byk koje nk kena buat..esok Audit oii!!...
xpe2 kejap je..cepat dan pantas ni..

Cute Sleeping Baby Contest dianjurkan oleh BAITI..terjumpe blog dia pon sbb contest ni..baguskan contest ni..bleh kenal bloggers yg berjuta-juta lemon out there...

So..dia mintak SATU je gambar..aci x letak gambo ni??


Nama baby : Qaseh Nur Shafiyyah bt Azmar Fazly
D.O.B : 03.04.09 (sama ngn Husna)
P.O.B : Hospital Besar Ipoh
Nama Mama : Nor Fadzh Lyiana bt Mohamad Tamizi
(nama anak ngn mama sama je panjang nye..susah nk isi borang nanti)

Gambo tu diambil baru2 ni time gi TESCO..bila Mama tgh bz shopping..tgk2 anak mama dh sedap lena kat dada macho papa tu..hahaha...ngantok benor le tu..senang plak tido..kalo tidak kt umah punye le susah nk tido..nk ngamuk2 baru nk tido..

Sbbkan baru sgt jumpe blog baiti ni..so x sempat nk khatam lagi blog dia..tapi dr segi template ceria2 gitu..byk warna yg cute..fink lagi..yg special nye dia nye blog list (Mommy friends) panjang...hope 1 day nama Mama Qaseh pon ade le kt situ?? ade can ke baiti?? hahaha..

Contest end 18/09/09...so ape lagik..jom join!!

ni saje nk share pic Qaseh yg dok sedap tido..pipi je yg nampak..huhuhu

ish..ish...tgn "dumuk" nyer..ikut sape le tu kan..ekekekeke



Qaseh & Almari Opah 2

ni sambungan entry sblm ni... Blom setel lagik kisah Qaseh ngn Almari Opah tu..even dh terantuk manja kt situ dia still x serik2 lagik..keep on golek2 end up di situ jugak.. Jom layan video Qaseh berjaya buka skit je pon laci almari opah tu..Bila try lagik x bleh dia protes dgn menangis laa..ish..ish anak mama ni..

Baru boleh golek2 n nerap dh pandai usik2 barang opah ye..blom lagik dh merangkak or berjalan nanti...ish..ish..

dapat e-card raya!!


Huda @ MamaHusna berbesar hati memberi e-card ni pada saya..huhuhu..macehh huda..E-card saya?? xde la..x pandai le nk wat camtu..cuma bleh balas ngn ucapan selamat hari raya je la eh..

Qaseh & Almari Opah part 1

This is a scheduled post, memandangkan I'll be busy next week sampai le start cuti Raya on 19/09/09..cuti 1 week..start keje blk on 28/09/09..on 29/09..SIRIM Audit plak...Extremely busy betul bulan pose nie..penat giler.. Alkisahnya.. Qaseh ni kalo start bergolek2 x cukup besar toto yg kita hampar utk dia..lgpon umah kami ni kecik je pon..so limited space kan..mmg cukup2 besar toto tu je utk Qaseh bergolek2.. Last Friday night..tinggal mama ngn Qaseh je kt living room..sbb opah bz menjahit, papa ade urusan luar, mak long & pak long plak blk umah mak paklong..Kain berlambak x lipat..sbb MIL x sempat nk lipat..so menantu dia yg malas free ni tolong le lipatkan..so biar le Qaseh dok bergolek2 tu..tapi mesti end up kt tepi ALMARI OPAH tu..dh berapa kali ubah dia ke tengah..mesti dia golek2 balik sampai situ..so Mama pon biar la dia..bg dia explore kan..





Cian anak mama nie..jahat mama kan..keep on recording even Qaseh dh nk nangis..hehehe..Selalunye mmg dia melalak le kalo jadi camtu or terhantuk pale time golek2 tu..tapi smlm sbb dia tau mama dia tgh pgg camera..dia pon cam cover2 nangis nye..hahaha..mcm kata Jiey@mama Ian..Baby blogger tegar..Qaseh pon dh tunjuk ciri2 bakal baby blogger tegar ni..
hahahaha

Saturday, September 12, 2009

Raya dh dekat ni...

Uish..seminggu je lagik dh nk raya kan..mula le org bz nk wat preparation raya..antaranye kemas umah la..tukar langsir la..ade yg cat umah laa...

Nway cuba korg tgk pic nie



Mesti korg pk ape yg nk saya 'tayan'g kan??
Tgk pic ni plak...


Skang tau x pe yg saya nk 'tayang' nie??
GOOD..GOOD...utk sape yg dh perasan..

yg x perasan gak..alahai..saya nk tayang LAMPU RAYA kitaorg tu..yg colorful tu..
hehehehe
Baru siap dipasang smlm..oleh en.hubby BIL..meriah kan...semangat raya sudah datang..
tahun ni collect duit raya Qaseh..huhuhu..pesal plak mama dia yg terlebih excited..larikkss...


Friday, September 11, 2009

Buffet Ramadhan??

updated:
Smlm my SIL bgtau cancel gi Monday..kitaorg akan gi on Sunday lak..sbb takut on Monday kitaorg blk keje lambat..hehehe

Hari ni dh masuk 21hari kita berpuasa..sekalik pon x pernah berbuka puasa luar..berbuka di umah my Along n hubby's grandmom x kire la berbuka luar. I mean break fast at any restaurants/gerai or hotels..SANGAT bersederhana tahun nie..bagus..bagus..


Tapi bila dh tahan selama 21 ari..diri menjadi semakin "gatal" nk berbuka luar..sampai le smlm my SIL ajak gi berbuka kat Clearwater Sanctuary Resort. Their Buffet Ramadhan is RM28..dan sgt dekat ngn umah..Area Batu Gajah le jugak..



Actually x kisah sgt kalo pasal buffet nie..ye la kan..byk mana sangat yg kita bleh "melantak" time berbuka tu..mmg cepat full lagi2 dh bantai bape gelas air..huhuhu..Tapi ade 1 yg saya "mengidam"..nk berbuka ngn Nasi Lemak Ayam Kampung..Dah byk kali bagi hint kt En.hubby..TAPI...till now xde ape2..kalo masa bujang lu..dah sah2 saya pegi sendiri je..yeke??? kalo sorang tu TAPAU je la kan..hahaha...

Since ade Qaseh ni, sy tidak lagi habis berbelanja di PaRam...baru pegi sekali je pon. itupon x sampai 10min beli2 terus balik. Xde pon menikmati suasana PaRam..lagi le nk usya ape yg ade jual..ish..ish..ish..

Cet ckp pasal berbuka ni perut plak berbunyi..adusss pedih perut!..Cukup setakat ni dulu..kalo jadi gi berbuka kt Clearwater tu nanti sy update..till then...

Arrghh!!! Tension nye

(Source: Google)


As a BF mom, we cannot be stressed cos it will effect the milk supply kan..tapi hari ni x leh tahan dh..mmg betul2 stressed..

AARRGGHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rasa nk jerit kuat2 je..tapi arini pose..nak x nak kena sabo..simpan dlm diri sendiri jer..bila dh stressed rasa nk marah jer..so jgn2 le nk carik pasal ngn saya arini..silap2 meletop kang..naya jer..


(Source: Google)

Wednesday, September 9, 2009

Aksesori tangan??

Cakap pasal aksesori tangan kebiasaan nye orang pakai jam tangan, gelang tangan, rantai tangan, bangles, etc... Yang normal/biasa yg saya pakai jam tangan di sebelah kanan dan rantai tangan emas di tangan kiri..tapi this week saya telah memakai 'aksesori' baru
...

...

...

...

...

...

...

...

HAHAHAHA
Aksesori itu adalah salonpas..cian saya tau..sakit di situ menjadi2..pagi2 nk pegang pen utk menulis pon sakit...sudah diurut tapi masih sakit...sbb ape sakit eh?? salah urat ke??



Masa pregnant sakitnye disebelah kiri..lepas bersalin yg kiri beransur baik..yg kanan pulak yg sakit. Dan sakitnya makin menjadi2..maybe sbb sy right-handed for sure byk guna belah kanan..
Saya menderita sakit tgn ni dh 4bulan kot..x baik2...cian kan kt saya..nk dukung Qaseh yg 7.4kg tu pon kadang2 sakit..tahan je la kan..nk wat cane..

Qaseh 5th months

Hari ni dh 9hb baru berkesempatan nk update progress Qaseh yg dh 5bulan 3hb lepas. Mama nyer extremely bz sampai xde masa nk wat update pasal Qaseh. Masa 3hb tu Qaseh demam..poor baby..demam on ur 5th month's bday..terlalu occupied ngn Qaseh so x dapat (read: malas) nk hapdet blog.

(Gambar sekadar hiasan) Qaseh terlena time kitaorg shopping kt TESCO last weekend



Following are the progress and achivements (cewaahhh)
  1. Yg paling obvious she experiencing the stranger anxiety. Akan menangis or buat muka cebik bila org yg dia x familiar dukung dia..Meaning that dia dh kenal faces of people yg selalu ngn dia..Mama, Papa, Opah, Mak long, Pak long...Tapi kadang2 even not familiar..dia x kisah pon. Ade selected people je kot..misteri!!
  2. She start to cry when no one in the same room with her. Kalo dpt time dia clingy ngn mama dia when I leave the room she will start to cry untill I pick her up.
  3. She will raise her arm when she wants to be picked up. Kdg2 pak long nye lalu je pon tapi dia dh mengelejat angkat2 tgn mcm nk angkat dia..
  4. Qaseh dh pandai meaning "gi jalan"..when she sees Mama/Opah/Mak long siap pakai tudung..she knows that we will go for "jalan2"..for example Opah dukung dia dan memakai tudung. Mama hulur tgn nk amik dia..Qaseh mesti paling muka..indication x nak le tu..sbb mama x pakai tudung..so mama x gi jalan2..Clever gurl..
  5. Selalunya bila kita start engine kereta kt porch and Qaseh is nearby she will gets super excited sbb perasab kita akan bawak dia naik keta jalan2..Opah kata Qaseh kaki 'nyongket' (kuat jalan)..mana tak nyer..mama & papa mmg kaki 'nyongket' pon..hahaha
  6. Sepanjang bulan puasa ni Qaseh kurang minum susu at Day..selalunye she will consumed 5bottlesx3oz from 8am to 5pm. Tapi skang minum 4 botol je. Maybe dia paham susu mama dia kurang time bulan pose n x nak mama dia stress susu x cukup..hehehe pandai2 je mama.. and maybe sbb dia dh semakin aktif dan lasak. More interested to play than minum susu..huhuhu..
  7. She still actively guling2 and enjoys her tummy time. tapi sometimes we can see her in crawling position for a few second before dia jatuhkan balik lutut dia..its ok dear practise makes perfect.
  8. Dia x suke bersandar..kalo kita baringkan kt atas riba mesti dia cuba bangunkan badan dia ke posisi duduk..bila kita duduk kan sambil sandarkan pada badan kita, dia akan menunduk badan dia ke depan..x sabar2 nk duduk ke Qaseh oii!!
  9. I think she's now knows that I'm her mother...especially when she want to nurse..before this dia mcm biasa2 jer..bila Opah/papa dukung tapi she's still merengek2..once she sees me she will start crying and sometimes she will raised her arm towards me..tanda2 soh amik dia la.. Indeed when I pick her up she will stop crying. And merengek2 manja nk nenen..huhu
  10. Besides that, when I hole her under the arm pit and while I'm sitting..she will "main2" my B and usya x ingat punye..sat tgk my B sat tgk my face..tu tanda2 nk nenen le tu..hahahaha..
  11. Time nenen plak skang dh ade habit baru..Qaseh akan nenen then lepas utk isap jari dia..pastu dia akan nenen balik..over and over again..kdg2 sampai dia tertido..alahai anak oii..sedap benor ke jari tu dr nenen mama??? my MIL cerita time bagi botol pon camtu gak..kejap isap botol kejap isap jari..ish..ish..ish..
Itu je la kot..kalo citer pasal anak ni sampai esok pon x abih..huhuhu


Qaseh & Papa b4 gerak gi TESCO last weekend

Status Kehalalan Restoran dan Pemakanan


Dapat email ni dari member..so just nk share for info.x tau kesahihan email ini. biar diri kita sendiri yg menilai samada nk caya ke idak..x pon gunakan info ini untuk mendapat kesahihan yg lebih tepat..

Status kehalalan restoran dan pemakanan seperti Kedai Mamak Lotus (dekat Nikko Hotel depan Ampang Park), San Francisco Steak House, Dome, Starbuck, La Boheme, Jusco, Foodcourt KLCC
JAWAPAN JAKIM: Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM
  • McDonald
  • A&W
  • Secret Recipe
Restoran & Syarikat berikut telah DITARIKBALIK sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal
  • Victoria Station
  • Kam Lun Tai (lihat di bawah)
  • Lotus Family Restoran (sebelah Nikko Hotel depan Ampang Park)
  • Restoran & Syarikat berikut TIDAK PERNAH mendapat pengesahan halal JAKIM
  • San Francisco Steakhouse
  • Chicken Rice Shop
  • Kiwi Express
  • Minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 Plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM
Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau Noraini's Cookies dan lain-lain yang ada menggunakan logo halal JAKIM kecuali kuih bulan dari Kam Lun Tai kerana telah DITARIKBALIK pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan Ayam segar yang dibungkuskan atas nama Farmbest adalah dikeluarkan oleh Syarikat Sin Mah Sdn. Bhd. Syarikat ini telah mendapat pengesahan halal JAKIM Pewarna rambut yang di pasaran biasanya akan tertulis pada kotak permanent dye atau semi permanent dye. Mengikut kajian, jenis yang Semi-Pamenent Dye adalah jenis yang tidak menyerap air dan ianya tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya. JAKIM sendiri TIDAK PERNAH mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ianya di kilangkan di luar negara. Untuk pengetahuan, JAKIM hanya akan keluarkan sijil halal untuk produk yang diproses di Malaysia sahaja Sehingga kini pengeluar supplement dan produk makanan kesihatan yang telah berdaftar dengan JAKIM adalah syarikat Upha. Kebanyakan supplement food dari syarikat Upha telah MENDAPAT PENGESAHAN halal JAKIM dan telah dipastikan ‘soft gel’ untuk kapsul yang digunakan adalah halal. Bagi produk jenama Blackmores, Solaray, Seven Seas, 21 Century tidak pernah Mendapat pengesahan halal JAKIM, kerana itu tidak dapat dipastikan kapsul yang digunakan itu walau pun didakwa bersumberkan lembu tetapi tidak diketahui sama ada lembu itu disembelih atau tidak. Produk yang tidak mendapat pengesahan halal ini adalah kerana itu adalah produk import, maka pengedar dan pengeluar bertanggungjawab mendapatkan pengesahan halal dari badan Islam di negara asal produk tersebut diimport Restoran Dome dan seluruh rangkaiannya tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM, maka kerana itu tidak dapat dipastikan status kehalalan makanan /minuman yang disediakan di restoran ini SOALAN: Saya ingin tahu samada semua stall di FoodCourt Suria KLCC halal kerana tiada papan tanda yang membezakan gerai yg halal dengan yang tidak halal. Saya juga ingin tahu samada semua restoran di Suria KLCC menghidangkan makanan yang halal (walaupun ada yang menjual arak), seperti Madam Kwan's, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara, Chillis, California Pizza, Kelantan Delights, Chakri's Palace, Rotiboy Bakeshoppe, Auntie Anne's Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan, Bong Sen (Vietnamese), Chin Oz On the Park, Dome CafĂ©, Genki Sushi, Gloria Jean's Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House, Santini JAWAPAN:
  1. Gerai-gerai makan di Medan Selera di KLCC TIDAK ADA yang mendapat pengesahan halal JAKIM termasuklah juga semua restoran yangdisenaraikan itu
  2. Baker's Cottage telah mendapat pengesahan halal dari JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor), La Boheme tidak dapat dipastikan status halal kerana TIDAK PERNAH mendapat pengesahan halal JAKIM. King's Confectionery telah mendapat pengesahan halal JAKIM. Status makanan yang disediakan di Giant dan Tesco ada sebahagiannya yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM, manakala Jusco hendaklah merujuk kepada logo halal yang digunakan pada pembungkusan produk kerana Jusco TIDAK PERNAH mendapat pengesahan halal JAKIM secara khusus
  3. Kedai Bread Talk & Bread Story TIDAK PERNAH mendapat pengesahan halal JAKIM
  4. Sehingga kini JAKIM TIDAK PERNAH memberi pengesahan halal ke atas Restoran Burger King. Maka dengan itu tidak dapat dipastikan status kehalalan produk yang dijual
  5. Pernyataan mencampurkan minyak babi untuk pembuatan sausage ayam, fishballs dan lain-lain adalah tidak benar bagi produk terbabit yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM. Bagi produk Ramli Burger dan Ayamas, memang telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan kedua-dua syarikat ini sentiasa mematuhi peraturan halal JAKIM
  6. Coffee Bean telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan telah dipastikan semua bahan yang digunakan adalah halal tetapi Starbuck memang TIDAK PERNAH MEMOHON pengesahan halal JAKIM, maka tidak dapat dipastikan kehalalan bahan /produk di tempat tersebut
Waallahua'lam

Tuesday, September 8, 2009

Seorang Ibu yg Terlebih Cuak


Pagi tadi masa sedang tekun membuat keje, tiba2 my hp ringing..tgk2 no phone umah (MIL) call..

Hati jadi berdebar2..cuak sgt2 nk answer call. Time tu mcm2 dh bermain-main dlm fikiran..

Qaseh sakit ke?
Qaseh jatuh ke?
Qaseh muntah2 ke?
Qaseh menangis x benti2 ke?

and so on...

Bila answer call dengar suara my MIL..."Apash ade tinggal handphone ye"...

HAHAHAHAHA

Bengong nye Apash..tu le cuak x tentu pasal..
Bukan apa..MIL jarang call saya time keje. Kalo yg selalu call utk pesan something just my SIL..
Tu yg jadi bleh terfikir camtu..

"Ya Allah Ya tuhanku, Kau lindunginlah anakku dari segala perkara-perkara buruk dan kurniakanlah anakku dengan kesihatan yang baik..amin"

Saturday, September 5, 2009

Qaseh Demam

5th month's jab ni buat Qaseh demam teruk skit compare jab b4 this. Badan panas cecah 39c..merengek2..meragam..then nk "merap" jer ngn mama. kalo tido tu asyik nk nenen kt mulut dia jer..x pon nak mama pegang2 dia..maybe dia nk make sure mama ade ngn dia kot..

Sampai mama terpaksa amik emergency leave la..padahal kerja berlambak..and for sure manager mama akan bising2 sbb cuti. Gasak le..anak dh sakit kan. Time2 x sihat ni kalo bleh biar Qaseh direct bf..so dpt bekalan yg fresh kan..lagi elok..

Rabu malam tu temperature dia makin naik..so Mama start letak towel basah kat pale Qaseh. X nak panas nye melarat..Qaseh pon mcm moody skit..org agah2 dia x bape nk gelak2..

Mama, Qaseh demam la..tapi Qaseh still maintain cute kan Mama!!


Then dlm kol 9pm check body temperature dia..makin naik. Then terus request papa gi beli cool fever. Farmasi kt Bt gajah ni sure dh tutup time tu. Nak x nak gi beli kt 7e..cool fever xde..Bye bye fever ade la..Jadi la..kot2 dpt kuarkan haba panas badan Qaseh tu.

bye bye fever RM15.90 6 pieces @ 7eleven


Apehal kembang hidung tu bila mama snap pic??

Itu 1st time Qaseh pakai mende melekat kt dahi dia. Tapi dia maintain je..xde cubaan utk menarik or membuang mende tu. Good gurl le Qaseh nie. Maybe dia dh biasa pakai headband kot..so dh terbiasa ade mende asing area pale n dahi dia..hehehehe..
Bagus le kan..bleh mama beli mcm2 accessories utk Qaseh nanti..Xde le asyik dia tarik buang mende2 tu nanti. Macam cousin hubby..tapi baru 1thn laa..bukan bleh mak dia pakaikan ribbon, headband etc..mesti dia cabut buang punyer..

Back to Qaseh..Ari jumaat tu badan dia dh tak panas dah..Alhamdulillah demam nye tak lama...xde la mama dia riso and rasa bersalah gi keje kan..hehehe...


Qaseh wif her Favourite MR WORM

Friday, September 4, 2009

5th Month check up

Last Wednesday bwk Qaseh for 5th month check up & jab. Saje je gi dlm kol 10.30am sbb time tu dh x ramai org. Xde la kena tunggu lama kan. Lgpon kalo gi awal2 kol 8am camtu kelam kabut skit..nk siap2kan Qaseh lagik. Lg2 time tu dia still tido..plg awal bgn pon kol 8am.

Dlm kol 10am sy gerak dr ofis blk umah. Kol 10.30 sy, MIL ngn Qaseh gerak gi Klinik Desa Bemban. Alhamdulillah x ramai orang. Berat Qaseh naik 300gram je..Dari 7.1kg naik 7.4kg. Maybe sbb skang dia dh lasak berguling2..angkat montot..jadi x naik byk. Tapi still OK.. Panjang/tinggi xde plak nurse tu check..dia kata x payah. 6bulan nanti baru ukur.

Masa cucuk tu Qaseh Ok je lu..bila nurse tu tekan masukkan ubat baru dia melalak..tapi mama dh standby nk bg nenen..so lalak dia kejap je la..Tapi 1 mende jadi yg buat x bape puas hati.


Sorry gambar blur guna N70 cameraphone sajer..


Nmpk x segaris luka kat peha debab Qaseh tu.. x sepatutnye luka cucuk camtu kan??? patut le darah Qaseh lmbt benti dr biasa..rupenyer luka dia besar dr biasa..Cian Qaseh.. Tapi x tau le salah sape kan..Masa cucuk tu mama x perasan pon..after tu baru perasan.

Bila balik umah terus tuam peha Qaseh n bagi mkn ubat..then mama terus balik Ofis..Nak mengejar menyiapkan monthly report.

Akhirnya siap jugak!!


Arini 4/09/09 barulah setel QC Monthly Report ku!!..Supposed nye bleh siap smlm. Tapi smlm once again sy amik emergency leave sbb Qaseh demam sbb baru kena cucuk last wednesday..mlm tu dia start demam..so on the next day (thursday) x sanggup nk tinggal anak yg tgh demam..I will update pasal tu nanti..huhuhu..


X sempat amik nafas lega..terus update blog..hahaha..sbb terasa lama sgt x update..(padahal last update ari rabu)..winndduuuu kt blog I nie...BLEH??

Ok2..nk amik nafas lega serta bersandar kt kerusi ku yg x empuk pon ni lu..jap2 lagik kalo xde pe2 hal wat n3 pasal Qaseh Demam ngn 5th month check up..

till then..

Wednesday, September 2, 2009

Pada umur berapa patut ajar anak berpuasa??

Panjang gak title n3 kali ni eh..hehehe..balun je la x terfikir tajuk yg lebih pendek..

Hmmm..anak baru masuk 5bln dh fikir nk ajar anak puasa ker?? ish..ish..bukan..bukan..idea ni trigger bila tgk budak2 zaman skang yg len skit dr saya zaman budak2..huhuhu..

Korang sume start belajar puasa umur bape eh?? jom share experiences nak..

Saya mula2 belajar puasa seawal umur 6tahun..tapi puasa 1/2 day jer..ingat keje je ade 1/2 day..hahaha...ok2 berbalik pd tajuk..Seingat saya time tu my Abah dh suruh puasa..tapi setakat mana yg mampu laa..tapi hari2 mesti pose..hari2 jugak kena bangun sahur..

Bila di tadika lagi2 time rehat/waktu makan..sy cuma tgk budak len mkn je la. sbb mmg mak sy x bekalkan ape2 pon air pon tarak. kata puasa kan..mana bleh bwk bekal..Saya masih ingat cikgu tadika sy masa tu Arwah cikgu Rosila mesti tanya sy nape tak mkn. dgn bangga nye bgtau "Saya puasa cikgu"..tapi dok telan air liur tgk kwn2 makan..Mula2 cikgu x percaya siap offer mkn lagi. tapi sy tetap dgn pendirian bahawa saya sedang berpuasa. cuba lihat betapa patuh nye saya dgn ckp abah saya. padahal kalo mkn kt tadika bukan abah mak tau..hahaha..

Tadika dlm kol 12 camtu dh sampai umah kan..dulu sy balik tadika tumpang kawan..naik moto ngn father dia. turun je moto terus berlari masuk umah "Mak, acik nk makan!!"...hahaha..hanya setakat itu yg mampu tahan lapar dan dahaga.

tapi sy tgk ade setengah budak2 skang dh tadika pon ramai yg tak puasa. Mcm zaman sy tadika gak lu. Sesetengah parents rasa 6thn tu kecik lagi utk berpuasa. Betul mmg x larat nk pose penuh sehari. dapat 1/2 ari pon jadi la sbb dpt ajar anak2 berpuasa. Tapi itu pandangn n pengalaman saya dulu.

Korang plak cane??

Cerita last Weekend

Smlm bz tahap gaban jadi x berpeluang mengarang cerita last weekend. Ceh mcm ari ni x bz..report x siap lagik maa..xpe2 mengular jap..huhuhu..

Last weekend xde ke mana2 sgt pon..hajat di hati nk gi sopeng..tapi hubby bz skit..so just stay at home je la..

last saturday after balik keje..dlm kol 2 camtu my Along dtg amik me n Qaseh. kan kitaorg nk berbuka kt umah Along. Hubby x ikut serta sbb tgh bz pasang aircond kt our bedroom n my SIL's. Dh nk berbuka nanti baru hubby gerak gi umah Along. Sy nk gi awal sbb nk pickup cuppies. Saje2 order utk mkn2 bukak pose nanti. Thanks to kak dib dari D'muffins for the cuppies.



Hari pulak ujan jer cancel nk ajak Along gi TESCO beli brg skit. Then ingat nk beli buai Qaseh utk letak kt umah Along. Sume nyer cancel..terus balik umah..Sampai umah my mum tgh bz prepared dish for berbuka. My mum masak nasi tomato all time feveret kami 4 beradik..
Si Qaseh wat perangai lak x nak tido n dok sorg2..x dapat le nk tolong my mum..Dia meragam sbb ngantuk tp x nak tido..sbb dh biasa tidokan dlm buai kan..tapi ptg tu dlm kol 5.30 bg mandi then nenen..baru le dia tido. Dapat le tolong my mum wat jelatah je la..len sume dh siap. tinggal masak nasi tomato je pon.

About 10minits b4 berbuka hubby sampai..so dapat le kami sume berbuka sama2..kenyang yg amat..dpt gak menikmati murtabak din yg dok teringin dr 1st pose aritu..dlm kol 9.30pm camtu weols pon gerak balik Bt Gajah sbb Qaseh dh mula meragam..x puas tido..

Ahad punyer citer..sy gi urut lagik..kali ni my SIL yg teman. Hubby pagi2 dh kuar gi wat wiring job ngn his BIL. Xde aktiviti sgt. Just lepak2 kt umah jer. tghari hubby pon balik. then sambung wat keje2 installation aircond kt our bedroom tu. B4 berbuka dh siap..Yahooo bleh tidor atas tilam empuk lagi beraircond..huhuhu..Malam tu time nk tidurkan Qaseh...ngn mama dia sekali lena. padahal awal lagik tu. blom kol 10mlm pon.

thanks bie sbb tolong installed aircond and kemas2 bilik after that

Cuti merdeka pon just stay umah. Hubby pon ade kat umah..so kitaorg masak special skit..Qaseh pon behave jer..Tapi sy cuma masak pajeri nenas..huhuhu..licin..sedap le gamaknyer. Time sahur tinggal kuah je pon balun gak..hahaha..Hubby plak bakar ikan terubuk..marvellous..Menu len, my SIL masak hati/pedal msk kicap, n my MIL wat pecal.

itu saje citer kami sekeluarga last weekend..

Tuesday, September 1, 2009

Gown Raya Qaseh..

Sy kembali bersiaran selepas mencapai tahap muak+ngantuk+sakit pale menghadap report aje..so take a break jap..

Lepas masuk 11 ari kita berpuasa..mood Raya tu dh semakin rasa..even x byk..tapi skit2 sure terasa punyer...lagi2 this year insyaallah akan beraya bersama Qaseh..

Pasal excited punyer hal..diam2 rupenyer Qaseh dh ade 5 gown raya. Sume dibeli / dapat b4 raya..3 helai mama beli..2 helai lagik Opah Nah beli (my mum)..dapat nyer dh lama..tapi besar sgt utk Qaseh b4 this..tu yg simpan utk raya ni..hehehe...



Mama sendiri pon xde baju raya lagik ni..masih di tahap kain ela lagik..mintak2 sempat la my MIL jahit baju raya utk kami..huhuhu...jgn jadi thn lepas..mama beraya xde baju raya..huhuhu..tapi utk back up...huhuhu bercadang2 nk beli baju kurung siap..sudah diutarakan pd en.hubby..dia kata kalo jumpe yg berkenan beli je la..sudah ade green light di situ..boleh ajo kalo nk gi shopping nie..mama on aje papa..hahaha..

Syiokk amat kalo dpt sopeng ni kan..baju belasah Qaseh tido2 pon byk dh ketat nie..bila le dpt gi shopping ni..

Papa asyik ade koje je weekend..hhmm...Mak Long jom gi sopeng baju raya nak??

Duit Raya - MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway

MommyLyna (MySuperKids.net) buat special Giveaway for this coming Aidilfitri. Saya x lepas peluang join. Free petrol voucher beb..So jom join ramai2..cane nk nak join??? baca n3 yg di bwh or directly click link SINI..or gambar awek pgg angpow kt sidebar saya tu..

Tunggu ape lagik..jom join!!


The PRIZES will be:

1st:

PETRONAS fuel voucher worth RM70

Special blog review by MySuperKids

2nd:

PETRONAS fuel voucher worth RM50

3rd:

PETRONAS fuel voucher worth RM30

How to join?

Very easy-peasy. Sangat-sangat senang.

Just copy and paste this below code to your sidebar, and inform us when you’re done. Simple, ain’t it?

Copy code kat bawah ni dan paste saja di sidebar.

Don’t forget to inform kalau dah buat! Nanti kot ada yang tertinggal pulak :D

The winner will be selected by LUCKY DRAW! Seperti biasa ia akan di-draw-kan oleh dua orang hakim berkaliber kita.

Pssstt… Setiap satu penyertaan akan dapat 1 nombor a.k.a. 1 peluang cabutan, TAPI anda berpeluang untuk dapat berpeluang2 lagi, dengan melakukan ini:-

  1. Tampalkan code di atas di sidebar – 1 KAD CABUTAN <— ini syarat wajib utk sertai giveaway ni.
  2. Buat satu entry ringkas, just copy+paste code di atas juga dalam entry anda – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  3. Buat satu lagi entry tentang giveaway ni dengan backlink ke MySuperKids – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  4. Add MySuperKids.net di blogroll – 1 LAGI KAD CABUTAN (yg dah add pun dikira).
  5. Masukkan link entry ini di FaceBook (notes/status/wall,etc.) – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  6. Masukkan link entry ini di Twitter – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  7. Kalau ada lebih dari satu blog dan buat benda yang sama – CABUTAN DIKIRA 2 KALI.

Makin banyak anda buat, makin banyaklah peluang untuk menang :D

Senang je kan?

*this giveaway is open to everybody and anybody. if you don’t have blog and you’re interested to be in, just create a simple blog with www.blogger.com or www.wordpress.com or any bloghosting your prefer and just do the same thing :) Senang kan.

**this giveaway is closed on 30 September 2009

Mode Bz kembali lagi..

Arini 1hb..standard le sure bz nk siapkan monthly report. Akan kembali bersiaran bila ada masa free. Or dh naik muak tgk report kita mengular kejap..hahaha..bergantung pada keadaan. Nak avoid kena stayback after 5pm..bulan pose ni x syok balik lambat. Cian MIL nk prepare juadah berbuka lagi nk jaga Qaseh lagik..kalo Qaseh behave xpe..kalo meragam naya je.

Ok le..c u gurls/guys soon..