Thursday, September 17, 2009

Angan-angan..

Baru angan-angan besh raya ni dapat gaji awal and POSSIBILITY nk ada BONUS pon tinggi..tanya admin, dia confirm gaji kuar 17hb (hari ni)..BONUS x tau lagik..

Tak kisah le BONUS tu kan..yg penting gaji awal..senang skit wat kira2 bajet nie..Tiba2 smlm admin call HQ tanya pasal gaji..terus kata lepas raya 25hb..awal 2 hari je dr biasa. CET!!!

Sape yg hebahkan berita palsu ni..ni wat org hangin dlm bulan pose ni..ish..ish...factory workers sume bengang semalam..tapi takat bengang je la kan..ape bleh buat..

Kalo tak...mesti saya senyum kambing sambil berjalan menuju ke CIMB yg mana satu? berdekatan utk withdraw duit..ish..ish...sadis sungguh...

Nak x nak esok terpaksa jugak tidak senyum tapi muka biasa2 je sambil berjalan menuju ke maybank or pos ofis dan juga membawa sekalik "buku biru" itu...UTK APE???
utk withdraw duit saving laa...nanti dpt gaji ganti balik...ish..ish..

Raya checklist

  1. Baju melayu johor papa - checked
  2. Baju kurung mama - blom siap
  3. Baju kurung Qaseh - blom siap
  4. Duit raya - checked
  5. Servis kereta - checked
  6. Duit utk beli bahan masak raya - esok baru nk withdraw

Pendek je kan checklist raya saya...yela saya bukan duduk jauh di perantauan (ewaahh)..x perlu packing2 bags berbondot2 balik kg..tahun ni papa ckp balik kg dia (Lambor kanan, Bota) tapi x tido sana..mlm balik tido umah sendirik..so x perlu packing teruk2..

Then tadi baru pass call my mum nun di Nilai (my sis house). My mum tinggal di sana temankan my sis yg tgh sarat preggy..hubby dia keje di penang. Pagi2 esok b4 sahur katanya dh nk gerak balik Ipoh..sahur dlm perjalanan. Bayangkan betapa kuatnya my sis still nak drive balik..kereta manual plak tu..Dia kata tawakkal je la...
"Acik doakan angah selamat sampai ke Ipoh tanpa sebarang masalah yer"

Esok my family akan berbuka bersama except for my bro yg still keje kt umah PM tu..malam 1st raya baru balik. After selesai open house PM..Tapi x plan lagi nk berbuka di luar atau beli mknn makan di rumah saja..

Then another thing..my mum just told me that 1st raya xde nasi himpit (ketupat takde thn ni sbb saya x anyam), kuah satay, kurma ayam. Yang cuma ada Nasi tomato jer. Sbb mak kata raya 1st tu xde sape.sume pakat balik raya ke-2. Wat pe masak. Kirenyer makan utk raya ke-2 la.. Saya ni plak x kisah bile..dekat je batu gajah ngn Ipoh tu. Bila2 masa bleh balik...So pada sape2 yg nk mkn nasi tomato jemput dtg 1st raya..then sape yg nk mkn nasi himpit dtg raya ke-2 eh..hehehe

Nway thn ni syok collect duit raya Qaseh..Qaseh ade 3 aunties and 1 uncle..besh2...tu pasti rm10 ke atas tu..x men le duit singgit2..hahahaha demand plak MamaQaseh..Yela especially Pak su tu..OT berlambak..lebih dr gaji. Pe salahnyer setakat paling kurang hulur note RM50 utk satu2nye anak sedara..

Wahh..panjang plak entry..dr frust gaji x dpt lg termasuk kisah nk raya..hahaha..biasa le MOOD RAYA sudah datang..Rileks2..esok masih bekerja..so masih lagi bleh hapdet blog..hahaha ni keje ke idak ni?? keje la..sambil2 wat keje...huhuhuhu..

okler..esok sambung meleter lagi..

2 comments:

taqin04 said...

Waduh... waduh..., khan masih Ramadhan, he..he..he..

taqin said...

Sekali lagi he... he... he...