Saturday, September 5, 2009

Qaseh Demam

5th month's jab ni buat Qaseh demam teruk skit compare jab b4 this. Badan panas cecah 39c..merengek2..meragam..then nk "merap" jer ngn mama. kalo tido tu asyik nk nenen kt mulut dia jer..x pon nak mama pegang2 dia..maybe dia nk make sure mama ade ngn dia kot..

Sampai mama terpaksa amik emergency leave la..padahal kerja berlambak..and for sure manager mama akan bising2 sbb cuti. Gasak le..anak dh sakit kan. Time2 x sihat ni kalo bleh biar Qaseh direct bf..so dpt bekalan yg fresh kan..lagi elok..

Rabu malam tu temperature dia makin naik..so Mama start letak towel basah kat pale Qaseh. X nak panas nye melarat..Qaseh pon mcm moody skit..org agah2 dia x bape nk gelak2..

Mama, Qaseh demam la..tapi Qaseh still maintain cute kan Mama!!


Then dlm kol 9pm check body temperature dia..makin naik. Then terus request papa gi beli cool fever. Farmasi kt Bt gajah ni sure dh tutup time tu. Nak x nak gi beli kt 7e..cool fever xde..Bye bye fever ade la..Jadi la..kot2 dpt kuarkan haba panas badan Qaseh tu.

bye bye fever RM15.90 6 pieces @ 7eleven


Apehal kembang hidung tu bila mama snap pic??

Itu 1st time Qaseh pakai mende melekat kt dahi dia. Tapi dia maintain je..xde cubaan utk menarik or membuang mende tu. Good gurl le Qaseh nie. Maybe dia dh biasa pakai headband kot..so dh terbiasa ade mende asing area pale n dahi dia..hehehehe..
Bagus le kan..bleh mama beli mcm2 accessories utk Qaseh nanti..Xde le asyik dia tarik buang mende2 tu nanti. Macam cousin hubby..tapi baru 1thn laa..bukan bleh mak dia pakaikan ribbon, headband etc..mesti dia cabut buang punyer..

Back to Qaseh..Ari jumaat tu badan dia dh tak panas dah..Alhamdulillah demam nye tak lama...xde la mama dia riso and rasa bersalah gi keje kan..hehehe...


Qaseh wif her Favourite MR WORM

13 comments:

puanrazma said...

ala cian nyer..hr ni qaseh dh bleh gelak2 ler mama

jua said...

anak aku waktu first jab demam gak sebab jab kat desa bemba tu ah. sama lebih kurang cam luka anak ko. lepas2 tu, aku tak anta situ dah.

eh, aku raya cuti awal. kalau kau nak hire aku utk family potraiture sila buzz aku. buat dgn utp garden.

Mama Qaseh said...

puanrazma: bleh le gi sopeng raya...JOM!!

Jua: Yeke..interested la..tapi x tau free ke idak..Nway nk tau details lu..okeh..

neverletmego said...

ala cian kat qaseh..takpe k dear qaseh..:)..

PadNani~~{@ said...

Alhamdulillah Qaseh dah sembuh! yeayy..mwaaahs

mamaAliff @ salmi said...

cian qaseh..mg demamnyer kebah yerk...hihi demam2 pun comel!!

@LiYaNNuaR said...

get well soon dear... skrg mmg tgh musim... so, hati2 ye...

MeL said...

Alhamdulillah da sembuh. Cian baby klu demam, mesti xselesa je..

kaseh.alphalipid said...

Salam kenal..she's Qaseh, and mine is Kaseh:)

alhmdulillah dh sembuh.few tips to share with u..
next time kalau kena jab, give her ubat demam tu directly balik rumah eventho belum kena demam lg...trust me it works!
2- give her LOTS of breastmilk...insyaallah Qaseh cepat kebah demamnya.

my experince so far my lil Kaseh bru 2 kali demam sepanjang setahun 2 bulan ni. itupun alhmdulillah demam yg sekejap..tk smpai seharian.
try it...:)

let's exchange link.

ezira
http://kaseh-alphalipid.blogspot.com

izzahazfar said...

salam kak...
zah pun masa anak 1st jap teruk gak demam..

tp ada yg advice bg ubat demam dulu b4 jab...
so mmg mujarab...2nd n 3rd ok ajer dia..

cuma demam sebab jangkit kat umah pengasuh ari tu jer...ubat pun tak layan..dia muntahkan balik..last2 bg minum air ECPI..alhamdulillah..sihat..

Mama Qaseh said...

neverletmego:aunty, Qaseh kuat..xpe!!

Padnani: Alhamdulillah Qaseh dh sembuh lepas seharian demam

Salmi: Maintain cute sudah mesti!!

kak liya: tu demam sbb cucuk je..bukan sbb demam berjangkit tu..nasib baik le kan.

MeL: mmg dia cranky skit..merap je..

ezira: mmg sampai je umah dari klinik terus bagi ubat demam..tapi Qaseh demam jugak..

izzahazfar: Qaseh for 1st and 2nd jap xde demam teruk..ptg tu start panas sampai mlm..tapi esoknye dh ok..xde cranky or merap. Tapi jap 5th month ni je yg teruk skit.

Mrs. Amie said...

comel jer letak bye bye fever tue.. Qaseh so cute!

Mama Qaseh said...

mrs amie : Aunty, Qaseh cute eh?? Maceh...