Monday, February 10, 2014

My lil hero aka Papa's junior

18days ago saya selamat melahirkan anak lelaki kami pada 24 Jan 2014 pada jam 8.41pg di Pusat Perubatan ArRidzuan. Cukup 38weeks. Berat baby 3.1kg dan 51cm.

Pencarian nama utk baby kali ni agak susah. Baby dh umur 5hari baru le dpt finalize nama nya. Kami pilih MUHAMMAD QABIL UWAIS BIN AZMAR FAZLY. Panggil Uwais je.

Uwais macam kakak Hannah kena kuning. 5x kena check darah tp alhamdulillah tak kena warded mcm kakak hannah dulu.

Hari ke 17 baru dpt peluang nk cukur rambut uwais yg lebat tu. Sbb tali pusat pon jatuh pd hari ke 11. So nk kena tunggu weekend baru papa free nk cukurkan. Takpe baby boy botak..comey ape...hahahaha...

Sebelum bersalin hrtu ade terbaca kisah kalo czer kali ke 3 akan lebih sakit. Yup betul. Sakit sgt berbeza masa czer dgn kakak hannah. X sekuat dan secergas dulu. Tak pasti sbb ape cuma sebabkab saya minta peluang utk pregnant lg sekali b4 ikat doktor ada buat extra procedure utk cuci2 dan cantik kan luka2 blah dalam.

Maybe sbb tu rasa sakit lebih kot. Wallahualam. Yang pasti it cost more. Kami bajet dlm 5k je fees turned out rm6170 kau....doktor plak xde terangkan ape2 sebelum czer tu sbb kami x expect mcm tu sekali. Apepon dah selamat semuanya..alhamdulillah...





2 comments:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

Hawa Wati said...

Tahniah atas kelahiran bby sis

Feel free drop sini

http://vitalicious2u.blogspot.com