Tuesday, January 4, 2011

21 months Old


Honestly Mama langsung tak teringat semalam genap Qaseh 21bulan. So sorry sayang. Semalam mmg tak kerja so langsung tak on9. Lagi le lupa kan.

Maybe semalam terlalu occupied dengan macam2 urusan jadi mama terlupa.

HAPPY 21 MONTHS QASEH!!

2 more months Qaseh nak jadi KAK LONG dah. Jadi kakak yang baik tau. Jaga adik baik2 nanti. Mama sayang Qaseh ngn adik baby..mmuuaahhhh!!

Since preggy ni kami mmg ajar Qaseh utk kiss my tummy. Ibarat kiss adik baby la. Kadang2 depan2 orang dia nak selak baju mama sbb nk kiss perut mama. Sabar je la.

Satu hal lagi biasa le budak active baya Qaseh ni suka lari2 dan tak reti duduk diam. Kadang2 from no where dia datang hempap muka/kepala kat perut. Senak juga dibuatnya. Bila kena marah, Qaseh cepat2 kiss perut Mama. hahaha..lawak tengok nya. Nak tebus rasa bersalah dan nk stop dari kena marah. Such a clever girl...

Selain tu saya ske buka channel 733 (Discovery Health & Living) lagi2 kalau ada cerita pasal baby. Saje bagi pendedahan awal kat Qaseh. Kot2 dia dapat paham bila adik baby is here. Selalunya bila suruh dia tgk baby kat tv..dia tengok jer..tak pasti le camne keadaan nya nanti kan.

Last weekend basuh baju baru baby sekali dengan baju2 lama Qaseh yg still bleh pakai. Bila time tengah lipat tu tanya dia..ni baju sape. Qaseh jawab "PIYAH"...kata baju dia. hehehe..Pampers newborn yg baru beli skit utk hospital bag pon dia kata "pepers Piyah"...

Sekejap je masa berlalu kan. Dalam 2 bulan je lagi then maybe perut ni akan dibelah. Tak sabar juga sebenarnya. Moga2 kami berdua selamat dan sehat.

Baru2 ni Papa ada cakap "Yela tinggal bape bulan je Papa dapat tidur atas katil ni"...ahahaha...kesian Papa...katil queen mana muat nk tidur berempat.



p/s: bagi yg kurang tahu..Qaseh dipanggil Shafiyyah di rumah. So agak panjang. Qaseh address diri dia as PIYAH.

3 comments:

@LiYaNNuaR said...

happy bdayy... lama x jumpa dia..

Huda said...

happy 21 mo piyah :)
husna pun huda ajar kiss adik dia dlm perut..nnti dia bz tnye..adik mana?dia jawab sendiri adik dalam pewot :)

Lina said...

comel la qaseh ni.. see how big she's grown..