Thursday, January 6, 2011

Mari Menabung...



Gara-gara mood tak baik dan banyak kerja, semalam just 1 je entry. Luahan perasaan geram + hangin kat boss.

So balik kerja terus pulun buat kek..konon2 terapi la. Hajat besar weh..buat 2 kek lagi. 1 utk my mom Condensed Milk Pound cake tu..satu lagi saje nak try buat kek pisang. Setel semua pinggang sakit..kaki pon sakit. hahaha..terapi le sangat.

Sebelum tidur minta en.hubby sapu minyak and picit2 skit kaki..terus tidur dengan lenanya. Nasib baik Qaseh tak buat pe'el susah nak tidur. Kalau tak sure Mama transform jadi raksasa gorgon!!

Actually banyak mende nak blog hari ni. Tapi HP buat hal plak. Tak boleh nak transfer gambar. Susah le blogger xde camera ni. Jadi cam kurang sesuatu bila xde camera. Camera gedabak tu malas nk handle. Bagi saya menyusahkan je. Beli untuk en.hubby guna je. Saya taknak jadi photographer..jadi tukang posing je boleh laa...

So, desperately nak digicam biasa. Tak perlu mahal2..jadi le bleh tangkap gambar yg clear. Tapi itule..duit yang mana ada sume masuk "Tabung Bersalin di Ar-Ridzuan"...Satu tabung yg kitaorang buat. Yela kami ni bukan banyak duit pon. Nak bersalin kat private pon kena menabung. Huhuhu..Alangkah best kalau kerja di company yang tanggung kos bersalin ni. Tak perlu susah2 nk menabung...




So, kire azam tahun 2011 nak bersalin di Ar-Ridzuan..BLEH??? hahahaha....

Kalau duit tak cukup gak..alamatnya ke Hospital Besar Ipoh (HBI) le juga...tak pon ade komplikasi sah2 kena gi HBI gak. Mintak2 xde le kan...

2 comments:

Huda said...

hehehe..bagus tu kak menabung, huda pun dh mula menabung duit syiling last yr..mana2 duit syiling yg jmpe dlm umah ni sume huda masuk dlm tabung tu, smpi masa boleh masuk bank kan :) akak x try apply tnb ke?

ApasH said...

Huda:

menabung duit syiling tu mmg sentiasa on dari dulu lagi. Cuma kali ni menabung duit ringgit2 plak. Kalau setakat syiling je mana le nak cukup 4ribu b4 bulan 3 ni..hahahaha..