Wednesday, February 2, 2011

Checkup 32weeks

Semalam pergi check up 32weeks kat Klinik Desa Bemban. Bawa sekali Qaseh utk timbang dia. Berat Qaseh 12kg. Dia nampak montel sebab dia rendah. 78cm je tinggi dia.

Nurse tu siap cakap " Akak tengok anak kamu MACAM GEMUK je so tak perlu kot makan ubat cacing. Tunggu cukup 2tahun la"

hahaha..macam gemuk tu..Qaseh debab je kan tapi tak gemuk..huhuhu..

Kisah mama plak mmg sah2 gemuk ye puan2. Bukan MACAM GEMUK dah. Berat terkini 77kg dan ada 6weeks lagi b4 kena belah perut. Potensi utk naik mmg ada. Dulu time Qaseh berat akhir sebelum deliver 75kg je..itupon dah 40weeks + 12days.

Lain semua normal. HB pon 12..okle tu. Cuma hasil dari nurse tu check perut baby dalam keadaan tranverse lagi. Songsang..bontot di kiri perut. Actually dah agak dah. Sebab mmg rasa cam keras semacam je kat situ.

Nurse cakap faktor perut dah mengembang skit. Maklum le baby no 2. Bukan perut je mengembang nurse..sume dah mengembang ni. hahahaha..

Bulan ni byk tol check up & appoinment nk kena gi. Mesti boss bising selalu takde kat ofis..huhuhu..nasib le boss..

2 comments:

Huda said...

alhamdulillah sihat qaseh dgn 12kg. Husna last timbang hari isnin tu sbb jmpe paed kat johor ni, chek husna nye ekzema. 8.8kg saja kak.
adeh...akak pun sihat juga kan, alhamdulillah..huda pun makin gemuk :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo bb breech ye
smoga dia duk keadaan asal dah nak bersalin nnti
bacala selalu salawat sambil usap2 perot ke kedudukan sepatutnye..
kwn sy pernah amal camtu..alhamdulillah dengan izin Allh bb duk tempat betul on week 39