Tuesday, February 22, 2011

Bila perut ku akan dibelah?? Jeng..jeng..

Nearly 1 week tak update blog. Tapi BW masih active ye kawan2. Cuma tak meninggalkan jejak jer.

Mood nk blogging dah ke laut. Gara2 super busy dengan kerja di ofis. Kalau kerja cam biasa ok le juga. Ni kerja sume ada prob nk kena settle. Then nak kena menjawab kenapa dan kenapa. Apa action plan?? Corrective action & preventive action??? Arrghhh sakit otak!!

Kepala dah set by 2nd week March @ 38weeks dah bleh start maternity leaves. So just kena bertahan for couples of week je lagi. Tapi tadi lepas appointment dgn Dr. Raoofah di Ar-Ridzuan dia kata better wait until 39weeks dalam 17/3. Arrghh!! terus bertambah tension. Bertambah lagi seminggu kena kerja!!

Bukan dah tak larat dalam kes pregnancy. Maksudnya masih mampu untuk terus bawak perut ni. Cuma cam dah tak mampu time2 sarat pregnant kena face tekanan kerja di ofis. Lagipon dah set pale otak by 2nd week bleh start rest from this 'misery'!! So bila kena tunggu lagi macam tak bleh nk terima. huhuhu

Tapi ada reason kenapa Dr. Raoofah suruh tunggu by 39weeks. Nanti2 saya citer ye. Esok ada appointment dgn GH plak utk tetapkan date ceaser gak. Tgk apa kata doc pakar GH. Sama or lain tak dari Dr. Raoofah. Then saya citer sekali gus.

Dapatkan 2nd opinion lagi bagus kan. Yang penting baby & mama sehat2 belaka. Amin....

4 comments:

MaMa_AdHa said...

kak boleh tahu kenapa akak di operate?? baby songsang ke??? Saya juga akan di operate. Kandungan kite lbih kurang je. Cuma umi lebih hari sikit dr kak. Umi akan di operate 4 haribulan ni masa kandungan 37minggu.

Huda said...

moga sihat akak dan adik qaseh :)

Anonymous said...

akak dulu pun, dr,Raofah yang check masa preggy..very good doc..tapi x rezeki nak bersalin kat PPAR..ber salin kat GH sebab 35 weeks dah kena warded...

ezan said...

wah xsabarnya.. hope semuanya ok. amin.