Monday, February 28, 2011

Rezeki Anak



Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi di atas rezeki ini. Tanpa disangka Mama dapat BONUS plus INCREMENT lagi!! Yeahh!!

Itu le namanya rezeki anak. Dulu time dalam pantang Qaseh ada adjustment gaji. Naik RM200. Alhamdulillah sangat2.

Untuk baby no.2 ni lagi le. Murah rezeki kamu wahai anak. Masa bulan Jul 2010 aritu dah sekali dapat bonus & increment tapi xde le banyak mana kan. Janji ada dah alhamdulillah. Tapi kali ni macam banyak skit. Almaklum lah pay slip belum dapat. Cuma just tgk amount RM dalam account je. So buat masa skang ni main congak2 je la lu. Nampak gaya increment pon lebih. Alhamdulillah syukur sangat2.

Ini bukan entry nak menunjuk ye. Jangan salah paham. Ini entry kesyukuran tau. Untuk berkongsi dengan sumer yang Allah dah tetapkan rezeki setiap anak. Even kadang2 ada yang terlintas terfikir mcm mana dengan perbelanjaan jika bertambah anak lagi.

Macam saya mula2 conceived aritu terfikir juga. Tapi takde le sampai merasakan ia suatu beban. Cuma plan pandai2 berjimat le kan dan percaya ada rezeki dari Allah.

Dalam kes saya ni mmg saya agak terkejut bulan ni ada bonus + increment. Selalunya berminggu2 dengar rumors dulu baru ada. Ni saya dengar hari Khamis lepas then Sabtu terus masuk account. Hahaha..lawak pon ada. Or maybe saya ni tak berapa nk bergossip dgn org lain jadinya saya dapat berita lewat dari orang lain. huhuhu

Anyway thanks to MTD group sebab sudi bagi kami bonus + increment tepat pada masanya. Tak pasal2 terus cukup Tabung Bersalin di Ar-Ridzuan saya. Tak payah pening2 lagi. Sungguh murah rezeki baby no.2 ni. InsyaAllah merasa mama bersalinkan kamu di Ar-Ridzuan. Dapat keselesaan dan aurat terpelihara. Yang penting Mama & anak Mama selamat dan sehat2 belaka. Dan Mama doakan moga2 Allah memurahkan lagi rezeki kita sekeluarga. Amin...


Tak sabar rasanya Mama nak jumpe kamu. Nak peluk cium kamu. Moga2 anak Mama sehat2 saje di rahim Mama sekarang ni.


Ada yg pelik ke selalu sangat saya dapat bonus ni. Aritu Jul 2010 skang baru Feb 2011. No No No jangan salah paham plak ye. MTD group tidak le sampai tahap pemurah macam tu sekali bagi bonus. huhuhu..

Actually bonus yg dapat bulan Jul 2010 adalah utk tahun kewangan 2009 (Apr08 - Mac09) dan bonus yg dpt bulan ni adalah untuk tahun kewangan 2010 (Apr09 - Mac10). Kirenya kami dapat lambat la. Bukan mcm company lain hujung tahun je dapat kan.

Tak kisah le lambat pon janji company nak bagi kan. Walaupon hanya sebulan bonus. Alhamdulillah sangat2. Dari takde langsung. Bayangkan lah sebelum2 ni langsung xde bonus. Saya start kerja Aug 2007 dan hanya pada Jul 2010 baru merasa BONUS youu...3thn bekerja baru merasa. Kalau tak dapat juga sah2 moral down. Bila dapat bonus rasa kita ni dihargai le juga kan. Penat lelah kerja tu membuahkan hasil.

So mari kita ambik ikhtibar (cewahhh) setiap orang ada rezeki masing2 dari Allah. Janji kita berusaha dan berdoa.

3 comments:

Rizziela said...

Rezeki anak2 kan..yg penting kita kena usaha utk dapatkan rezeki tu kan

Huda said...

alhamdulillah rezeki anak kan kak :) kami pun lately ni murah rezeki..bersyukut atas nikmat yg dipinjamkan :)

ezan said...

ezan sgt2 percaya ngan ada je rezeki kalo utk anak2 ni. alhamdulillah...