Monday, February 7, 2011

Sessi Berendam Pula..



Hari Sabtu lepas kerja Mama & Qaseh gi lepak umah Along lagi. Kali ni berdua je sebab Papa kerja full day kan. Semenjak dah besar skit ni senang travel berdua dgn Qaseh. Janji tak travel jauh2 le. Setakat Batu Gajah -Ipoh-Batu Gajah tu boleh la.



Lepas lunch kat umah Along, mula sessi berendam dalam pool untuk Qaseh dan E'an aka Mat Kalip (anak Angah). Bukan main seronok dorang dapat main air. Qaseh pon dan berbulan2 tak mandi pool kat umah. Nak mandi pool kat hotel pon lama dah tak gi bercuti ni.



Aksi comel anak Mama



Qaseh pakai swimming suit lama dia. Still muat lagi cuma part perut tu ketat la. Tapi jenis kain stretchable so takde hal. Opah siap cakap Qaseh dah macam orang hollywood pregnant je pakai baju ketat2 tayang perut. hahahaha..


Pose tengok camera plak


Tepuk2 air..splash..splash


Wajah 'ayu' Qaseh..bak kata Mak Long





Di sebalik wajah kegembiraan Qaseh bermain air terselit sedikit rasa ketakutan..Qaseh takut ape tu???

Qaseh takut kat E'an. Adehh..buat malu kaum le Qaseh ni. Padahal Qaseh lagi tua dari E'an. Tua 7bulan tu. Tapi tinggi sama je maklum le Qaseh ni rendah skit cuma debab jer lebih.



Ish..ape mamat ni dekat2 kat kita plak. Orang tak ske la..


Sepanjang dalam pool tu Qaseh duduk jauh dari E'an. Stay kat ujung2 pool je. Bila E'an datang dekat Qaseh sure berundur utk make a distance dari E'an. Dia tak mau dekat2 ngn E'an. Nasib baik dia nak share pool yg sama.



Tak lama lepas tu bila tengok jari pon dah kecut, Qaseh pusing kat Mama kata "Mama..takut"..bila E'an dah dekat benor ngn dia. Terus dia nak keluar dari pool. Tak moh main air dah. Senang kerja mama. Takde le Qaseh nangis nk suruh stop mandi. huhuhuhu..


Actually dua sepupu ni jarang jumpe. Sekali sebulan pon susah. Qaseh ni plak bukan le anti sosial sangat. Qaseh ske kawan ngn budak2 besar skit. Budak2 sebaya dia mmg dia tak reti nk berkawan. E'an plak biasa duduk taska so biasa le bersosial kan. Bukan macam Qaseh hari2 tgk muka Opah je. Mana ade jumpe budak kecik yg lain.

Nak jadikan hal plak..si E'an ni setiap kali jumpe Qaseh mesti nk tarik rambut tak pon nk 'lepuk' Qaseh. Sebelum ni Qaseh sempat le mengelak dari kena tarik rambut or kena pukul dek E'an. Cuma ada insiden masa kami sume sibuk masak & bakar ikan haritu. Tinggal Qaseh & E'an kat ruang tamu. Tiba2 dengar Qaseh melalak tak hengat punya. Rupe2nya baru lepas kena lepuk ngan E'an. Tu yang terus fobia ngn E'an...

Alahai anak mama...


P/s: Gambar dari FB Along juga!!



2 comments:

Huda said...

bestnye qaseh mandi manda..cekci u :)

Lin said...

itu renungan mata ko tu..kenal sangat.hehe