Wednesday, December 8, 2010

Jalan2 Cari Makan @ Shabu Shabu


Sambungan dari entry INI..

Lepas setel majlis sambut menantu Along..Opah (my mum) ajak kami 1 family gi jalan2 kt Lumut. My mum dah lama sangat tak gi Lumut.

Kitaorg lepak kejap kat Waterfront Lumut tu beli ikan bilis terus saya ajak dorang semua makan di Shabu Shabu. My mum mmg teringin pon nak gi lepas saya cerita tempat ni best.



Ini kali ke-3 saya, papa & Qaseh makan di situ. Refer Here and Here. Untuk family my side itu yang pertama kali.



Kami sampai je kena ngan masa "Dinner"..Harga dah naik RM18.90/pax. Kalau lunch murah skit tapi kurang pilihan la. Kalau Dinner BBQ dia banyak jenis.


Tak ramai orang sangat sbb kami sampai petang. Senang lenang makan. Nak lepak lama2 pon takpe. Kata buffet makan sampai 'buntat'...hehehe..



Ni gambar masa mula nak makan. Tangan yang pegang pinggan ketam itu adalah tangan tuan punye blog. huhuhuhu...Target saya mmg makan ketam saje. Sebab benda lain senang nak dapat..Untuk sup steamboat kami pilih tomyam. Sebab en.hubby tak makan ayam/daging. Tomyam dah siap pedas tak perlu cicah sos dah. Selain tomyam ada pilihan sup ayam & sup tulang.

Ni gambar after makan..hehehe...dewasa ada 6 orang tapi gelasnya punya lah banyak. hehehe...Gelas yang tumbang itu adalah kerja si Qaseh.

Even ini yang kali ke-3 makan di Shabu Shabu, tapi 1st time Mama dapat makan dengan amannya. Mood Qaseh baik dan mama bagi dia main "minum air" bagi gelas kosong..tuang air skit2 bagi dia minum. Mmg basah lencun baju dia. Tak kisah la..baju spare banyak. Janji mama bleh makan dengan aman. Makan ketam weh..kena penuh focus dan menggunakan kedua2 belah tangan.

Selain baju lencun..pampers Qaseh pon penuh gila. Padahal sebelum sampai Shabu Shabu mama baru tukarkan pampers. Gara2 banya sangat minum air. huhuhuhu...

Lastly, nak tayang gambar kami 1 family di mana Papa buat iklan colgate.

Sekian. =P

8 comments:

Anita, Mummy Adzryl said...

best ke ehh? kat area my hse sini.. kt seri kembangan, ada restoran nama shabu2 gak.. steamboat gak.. tp Non-Halal! kecikkk je tulisannnya tu. sabo je lah.

ApasH said...

Anita:

best..sbb banyak pilihan. menu sampingan pon banyak. lgpon murah. Kat sini ada tanda halal. Mmg ramai pon melayu dtg makan especially malam cuti. Penuh tempat ni.

eB@mamaAerish'n'Aed said...

cam menarik jerk... best3... >_<

ApasH said...

eb:

mmg best. bila balik ipoh ajak 1 family gi try makan..jalan2 area manjung..

Lin said...

this month 2x aku mkn steamboat. apash,org tua kata jgn makan ketam time preggy nanti anak tak reti dok diam.tgk sara cukupla,memang tak reti dok diam pasal time preggy dulu aku makan steamboat sakan makan ketam.haha..tapi taktaula,itu maybe kebetulan saja. :D

MaDaM LiEzA said...

restoran shabu-shabu ni kat area mana apash?

ApasH said...

Lin:

yeke..1st time aku dengar pasal ketam ni. Sepanjang 6bulan preggy baru 1st time makan ketam. Takpe kot..Qaseh pon jenis yg bukan reti dok diam. Tak ingat plak masa preggy dia dulu aku ade makan ketam ke tak..hehehe..

ApasH said...

Lieza:

Shabu Shabu tu kat area KAMDAR Manjung..tersorok skit kedai dia. Kalau ko nak gi dah sampai area KAMDAR better ko tanya orang situ. Senang skit kalau tak bernasib baik berpusing2 carik kedai tu cam kitaorg dulu.