Tuesday, December 28, 2010

Aktiviti Cuti Krismas kami..


Sabtu lepas even cuti kami takde le gi cuti2 m'sia ke..sbb Papa takde. So Qaseh tinggal ngn Mama je la. Pagi sampai tghari kami ke kenduri doa selamat besan MIL.


So petang tu Mama pon bawak Qaseh gi taman permainan. Kesian Qaseh..time cuti2 pon takde bawak jalan2 kan. Hari plak cuaca ok. Tak hujan..Lepas Asar kami pergi berdua je. Kire awal la juga. Mmg saje gi awal kalau dah lewat ramai orang..susah nak bagi Qaseh main. Silap2 kena tolak dek budak2 besar dari dia. Naya je..



Dalam banyak2 permainan kat situ Qaseh prefer crawling dalam tunnel tu. Tak pon naik 'kuda' goyang2 tu. Slide pon tak ske. Maybe dia kecik lagi kot. Swing pon dia tak nak.




Qaseh panggil taman ni "PANAN"..padahal kita ajar dia "TAMAN"..tapi dia sebut "PANAN"...tak pe kot..besar skit nanti dia tau le tu "TAMAN" kan..hehehe..

Dalam 20mins camtu datang few kids..main cam ganas je..Risau teman. Tadi dah janji pas gi "PANAN" Mama akan belikan Qaseh "AISHTO" (read: ice-cream). Tapi takde plak orang jual ice cream tu datang. Dia cuti Krismas kot.

So Mama pon bawak le Qaseh gi makan ice-cream kat TOP ONE di pekan Batu Gajah je pon. Alang2 Qaseh makan..Mama pon bleh tumpang sekaki. Mama pesan babana split dengan kentang goreng favorite si Qaseh.




Banana Split RM6.80
Selain ice-cream, banana & wafer..dia ada letak fruits juga mcm watermelon, grapes, laici & nenas.
Kentang goreng RM3.50



One satisfied customer!!


Sikit info pasal TOP ONE tu selain ice cream dia juga ada western foods, nasi2 dan mee2. Berhawa dingin dan ada sijil HALAL dgn Jabatan Agama Islam Perak. Bukan setakat tampak sticker HALAL je ye. Saya mmg dah check kat website JAIPk dah pon.

Nak komen pasal makanan sedap ke tak, tak leh nak komen sbb saya pon belum makan lagi di situ. Tapi kalau tercari2 tempat makan berhawa dingin di Batu Gajah, TOP ONE boleh jadi salah satu pilihan la.

Ini alamat TOP ONE:

4, Jalan Pandak Akhat,
Batu Gajah
05-365 4291

4 comments:

Huda said...

bestnye qaseh dpt makan aisheto :)

ApasH said...

Huda:

mmg hari2 dia mintak tau. Pegi kat peti sejuk mesti minta aishto..

. i . n . a . z . said...

"mama.... nak aishto" misti comel gile masa qaseh sebut aishto... mcm bunyi arigato pun ada

ApasH said...

i.n.a.z.:

hehehe..dia mmg terer create her own words..dari ice cream jadi aishto..Pak Long dia siap bagi translation lagi AISHTO = ais ketor..ais kan sejuk..so terketar-ketar laa..hahahaha..