Friday, June 25, 2010

X sempat tunggu weekend...



Baru je smlm bgtau plan weekend ni nak try buat Blueberry Cheese tart..hampeh x sempat nak tunggu weekend. Tangan dh gatal sgt2 nak juga buat.

Malam tadi dh try buat...hahahaha..kemaruk btol le Pn. ApasH nie...layan je la ye korang. Agak2 dah menyampah boleh click "X"... Actually acuan pon xde. try carik kt 2-3 kedai kt batu gajah ni xde. So pakai bantai je guna acuan ape yg ada.





Turned out mmg sedap. Cuma saya x pernah rasa blueberry cheese tart before this. So x bleh nk buat comparison. MIL kata pastry tu cam keras skit kalau banding dgn tart nenas yg biasa org buat tu. So, bagi sesiapa yg tahu sila inform ye. Samada pastry dia selembut tart nenas???


Rasa mmg marvellous..tapi rupa amat le huduh..lantak le..janji makan sedap kan.


Semalam lepas setel di dapur dah jam 1pagi++...en.hubby blom balik lagi. So saya tinggalkan 3biji dalam tupperware di dapur. Yg lain saya masukkan dalam peti sejuk. Tapi lupa nk sms dia pasal tart tu.


Pagi tadi belum sempat saya tanya apa2 dia dh cakap:


En.hubby : Sayang, sedap le cheese tart tu. Dah mcm rasa cheese cake secret recipe (hahaha..mesti le rasa lebih kurang..sbb dh guna cheese kan...hehehe)

Saya : Lupa nak bgtau bie pasal tart yg kat luar tu

En.hubby : Tak perlu bagitau..Bie dah bedal dah. Yg kat luar & dalam peti sejuk pon bie dh makan.




Pergi keje pagi ni siap tapau lagi. Dia kata "Ni nak makan sorang2..x moh share ngan member sbb sedap sgt"


Bie..bie...

Almaklum le..kami berdua mmg antu cheese cake ni..

4 comments:

ain said...

Pn. Apash...nak mintak resepi boleh tak? nak try buat jugak

MaDaM LiEzA said...

lieza kan leh kata selalu tlg jual kan psl officer lieza mmg kategori expert buat ni.. so dia buat lieza tlg jual. yg dia jual tu takdele selembut tart nenas punye pastry.. tp yg dia duk buat tu rangup dan rapuh... ade sesetnagh kedai jual keras....

ApasH said...

ain:

resepi?? boleh2..saya pon carik guna google je. Nanti saya buat entry on the recipe ok...

Lieza: pastry aku xde le keras sgt..tapi sbb letak dalam peti sejuk xdele rangup & rapuh..

Huda said...

sedapnye kak..raya nnti mau order leh?:) order bnyk2..