Wednesday, June 9, 2010

Testing..testing..


Semenjak ada slr ni..sudah tentu le giat snap photo utk asah skill kan. Especially en.hubby. Saya plak tgk pada masa dan kerajinan.

The 1st few days lepas beli saya ada test tgkp gambar kt luar rumah. Yang jadi mangsa mestila pokok bunga MIL.

Ini le pic yg "paling cantik" yg dpt. Maklum le orang yg zero knowledge ni..main snap je la dulu. Ape ISO, ape shutter..ape aperture...sume tak tau lagik. huhuhu



Then gambar itu en.hubby upload kt FB dia. Then kawan baik dia amik then edit. Macam bagi tutorial & info kt en.hubby. Belajar secara interaktif..ahaaakkss...


Motif edit photo tu bagi timbulkan effect air kat daun. Ye la kot..itu kata kawan en.hubby. Saya repeat je balik..hehehe..



Photoshop pon belum install lagi. Almaklum la laptop kan dh rosak. Skang atas jasa baik SIL, kami banyak guna laptop dia. Thanks a lot Kak Wati.


Nota:
Camner nk wat watermark yg canggih skit eh??



6 comments:

CkYnHaShiM said...

waa..kalu pas edit tu santik..lom edit pun santik gak...hihihihi..kite ade rezki pun nak rembat slr gak..

Huda said...

bestnye kak..gambar pun jd cantik je pakai slr..bile la mau beli ni..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantik

samalah...since ada slr nie...
gigih nak ambil gambar...tp skill xde lagi....just try and error jer lah....

nak kena belajar editing jugak gamaknyer nie kan..

Ain said...

sama la ngan ain....

tak reti lagi nak pakai dslr nie...

kalau ada blogger yang sudi share ilmu mesti best kan....

ApasH said...

Ckyn:
santik ke?? boleh le bagi org x pro mcm saya kan..rembat jgn x rembat..

Huda:
ada rezeki nanti pujuk2 le cik abg beli..

ApasH said...

Zana:
Kalau pandai edit..makin bertambah cantik le gambar yg kita amik kan. Jom2 belajar edit betul2..

Ain:
Skang mmg saya ade jumpe le 3-4 blog/website orang kita dok bagi tips tentang dslr ni..