Monday, June 7, 2010

Pn. ApasH membebel di hari Isnin



My period was 5 days late. Tertanya-tanya juga dalam hati.."Aku pregnant ke?" tapi instinct kata TIDAK. Cuma period datang lambat aje macam sebelum2 ini. Esok lusa period le kot..

Tapi kalau betul pregnant, sayalah orang yang paling gembira. Biasa le perasaan begitu bagi ibu2 yang pregnant kan. Kecuali mereka2 yang tidak berhati perut sanggup membuang anak merata2..PEMBUNUH!!..opss..emo kejap.

Actually, mende ni sure saya kena lalui setiap bulan bila period lewat. Cuma bulan lepas je tercepat skit. Ni semua gara2 tidak memakai apa2 protection. Tapi kami still stick dengan decision tak mahu pakai apa2 protection kecuali "natural way"...Kalau melekat Ahamdulillah rezeki kami.

For Qaseh's case, I was conceived around June2008. Then in July 2008 confirm pregnant. A week after that terus share dalam blog. Read HERE.

Gila excited kan. Orang cakap x perlu hebah2 sangat sebab terlalu awal. Normally by 12 weeks baru le orang akan war2 yg kita dah pregnant. So terfikir jugak kalau saya pregnant lagi nanti nk terus share kt blog or simpan dulu. huhuhuhu..

Jari sure gatal ya amat nk type entry bagitau dh pregnant kan..hahahaha...Masing2 ade pilihan utk terus share or simpan dulu. Dan masing2 ada reason tersendiri kan. Dulu masa saya share dalam blog. Saya x ramai readers..hanya teman2 rapat je yg baca. Tapi situasi dah berlainan skang. Readers dh ramai le jugak. Xde le cam dulu dalam 10org aje..ahaakkss..

Ok..dah abih idea nak membebel..jumpe esok plak. =)

4 comments:

Huda said...

akak pregnant ke?erm..hehe..mudah2 an jadi..

ApasH said...

Huda:

x confident pregnant. Sbb dah selalu sangat period dtg lambat..lgpon kami bukan tgh dalam "usaha mdapatkan adik utk Qaseh"..even dalam hati kata kalo pregnant best juga kan..xpe2..ade rezeki ade le..

m@y said...

Apash,
huhuhu..dh xsabar nampaknya nk tambah ahli.semoga berjaya ek..nanti leh join the club 'pening pale anak dua' sorang melalak konfem berjangkit dedua melalak ekekekek..

ApasH said...

May,

wahh..dah x sabar tu..ayat!!..
Actually xde le tgh usaha pon. Tapi kalo melekat alhamdulillah le..

Itu le..x terimagine lagi aku nk handle 2 anak ni..huhuhuhu