Wednesday, June 9, 2010

Spaghetti KegemaranKu



Last week, hari rabu rasanya saya masak spaghetti alfredo. Buat makan malam / supper. Banyak juga masak. Ada lebih skit simpan peti sejuk. The next morning en.hubby request utk tapau bawak gi keje for breakfast.

For me plak macam x puas plak makan. Sbb malam tu dah kenyang xde le makan banyak. Nak ulang makan the next day, dah licin. So last sunday, saya masak lagi for breakfast . Sesekali breakfast western plak...heheh..Baru puas hati makan.

En.hubby plak tak sempat2 ajak breakfast pagi tu sbb dia tau bini dia masak spaghetti. Kalau tak dia buat x heran je nk breakfast ke idak. Biasanya dia rela tidur lagi kalau pagi2 ahad.



Lately, selalu masak Alfredo sbb dia sesuai masak dgn seafood. Almaklum la en.hubby kan dh x makan ayam/daging. So, nk masak bolognese, sedap dgn mince meat kan. Carbonara plak..lebih kurang je ngn Alfredo. Tapi saya prefer rasa Alfredo lagi. So, masak Alfredo aje la kan.

Tgh carik resepi2 lain utk spaghetti yg guna seafood. Sbb ada balance lagi spaghetti yang x masak. Tapi belum jumpa yang macam menarik. Dapat plak yg pedas. Kalau plain aje mcm muak skit...

Puan2..ada suggestion tak???

4 comments:

Mummy Zara Sofea said...

sedapnye...sy pun suke alfredo & carbonara

cbe try olio lak...

ApasH said...

Mummy zara:
lepas bc comment awak terus google resepi olio..nampak senang..tapi x tau le kena dgn tekak ke idak. Janji test dulu kan baru tau..

thanks dear..

mamaAliff @ salmi said...

apash,

share la cara masakan apash tu..leh try nnt..heheh...

ApasH said...

Salmi:

refer sini eh.

http://cherishlovetogether.blogspot.com/2009/08/jom-memasak-bersamacontest.html