Tuesday, June 29, 2010

Pencarian Tema Baju Raya Tahun Ini



Weekend masa Father's Day aritu, saya ada ke Greentown Mall. Masa beli shawl haritu. Dah alang2 di sana..kami masuk NAGOYA carik kain utk baju melayu & baju kurung. Plan asal macam nak warna biru utk tema raya tahun ini.

Survey punya survey x jumpe color biru yg berkenan. Ketua Juri Pemilihan adalah SIL. Saya ikut aje...Last2 kami pilih warna brown..tapi slightly light brown dan lebih ke arah warna grey..lebih kurang mcm tu le.. Terus amik 5meter x 2 utk baju melayu en.hubby & SIL's hubby.

Then jalan2 carik baju kami plak...tapi dengan Qaseh langsung x dapat nk pilih. Sebab dia sibuk berlari ke sana ke mari. Mcm dia pon sibuk nk pilih kain utk baju dia.


Mama, warna hijau ok tak?? X pon Purple??



Mama nak brown kan. Color brown ni ok x mama??


Last2 x beli pon kain baju kurung kami. Next time nak kena bawak Papa x pon Pak Long utk jadi tukang jaga Qaseh so Mama, Mak Long & Opah boleh pilih kain yg berkenan...

1 comment:

Huda said...

cumeyl je qaseh sibuk duk pilih kain gak ek :)