Thursday, June 3, 2010

BALL BESAR


"Qaseh. mana ball?" Itu yang selalu kami tanya Qaseh. Kecik2 dh guna bahasa rojak..xpe la kan. 1 Malaysia. =P

Actually, masa dia umur 8bulan kot saya belikan dia ball. Itupon sbb lepas baca di babycenter.com utk stimulate baby bagi baby main ball. something like that le. Tak ingat the exact purpose dia. Lgpon mmg dalam toy collection Qaseh xde ball. Lagipon masa 8 bulan tu Qaseh dah boleh duduk so lagi sesuai main ball ni.


Beli ball yg murah je. Tapi saje picked color merah and ade baby mickey & minnie mouse. Rasa cam menarik skit kan. Since that day Qaseh mmg dh kenal BALL. It's one of her fav toys..

Cerita yang nk di share ni. Last week masa kami kuar gi JUSCO bagi dia jalan sendiri. Biasa le kan budak2 bila dh tau jalan ni..nak jalan je kejenyer. Bukan mahu kita pgg tgn dorang..

Masa tu dh nk balik so mmg menuju ke exit la. Jalan punye jalan tiba2 Qaseh pusing and patah balik. Dia menuju ke kedai ESPRIT..



Mula2 x perasan kenapa dia pergi ke kedai tu. Lepas dia tunjuk kat BALL BESAR tu baru le paham. Mesti dia kata mcm ball dia kat umah..




Then saya pgg tangan dia ajak balik..Qaseh still x mau berganjak dari situ..So saya biarkan dia bagi puas2 tgk BALL BESAR tu..


Kalau dapat snap muka dia time tu sure terserlah muka excited dia. hehehehe..


Last2 saya dukung je Qaseh sbb Along dh setel bayar parking. Nasib baik Qaseh x melalak. Dah puas kot tgk BALL BESAR tu.



Qaseh dengan BALL kesayangan dia.

Antara trick yg dia tau guna bola:
  1. Bila kita suruh throw the ball, dia akan bagi ball tu pada kita. X pon dia ket go ball tu.
  2. Paham kick the ball. Tapi kena perhati kan dia masa suruh kick the ball. Silap2 boleh jatuh.
  3. Latest trick put the ball in the basket. Sbb mama baru beli. Mama demo sekali je baling ball ke dalam basket. Terus dia pon masukkan ball dalam basket. Clever gurl...

1 comment:

Huda said...

besarnye ball tu qaseh..hehe..husna pun pantang nampak ball kat mall, disebut2nye..ball..ball..ball..dah 3 biji ball kat umah ni ade :)