Friday, July 23, 2010

"Penyakit Pagi"

Belum confirm preggy tapi ari ni dah start 'penyakit pagi'...so ini betul2 'penyakit pagi' or sekadar body reaction atas sbb2 preggy wannabe. Paham ke ayat tunggang langgang saya ni??

Pepagi lagi dah kuar "yellow liquid" masa mandi tadi. Langsung skip minum susu ANMUM tu. Kalau minum konpem muntah balik. Tekak loya..tapi xde le sampai rasa cam ada anak gajah dalam tekak bak kata MAY. Maybe saya setakat anak hamster kot..eeeeuuwwww..lagi rasa nk muntah!!! =P

Kepala pusing2 cam baru lepas naik merry go round...aiyaakk...x lalu nk makan nasik. Rasa nk mkn western aje. Cam serupa je masa preggy kan Qaseh lu...Terbayang kesedapan Chicken soup + garlic bread. Kalau makan itu saja mana cukup 1 garlic bread. Paling2 kurang 2!! hahaha...

Badan cam banyak angin..skit2 sendawa..skit2 sendawa..buruk benor!! Nasib baik dah kawin..kalau dok single lg sure cancel nak buat jadi awek.

Kalau betul preggy saya redha je sume tu..dah semulajadi utk preggy woman rasa semua tu. Mana yg x dapat penyakit tu mmg untung. TAPI kalau x preggy..sshhuuhhhh go away le..penyakit mengada-ngada2..!!

.........

3 comments:

.::Ge3bJiB::. said...

insyaallah...
jaga kesihatan baik2 :)

aidie said...

tapi betul la..bila dapt tau pregnant je..sure dah start la morning sickness..sometimes rasa macam psychological je..tapi perubahan hormon pun ada effect jugak kan..
Apa2 pun congrats and take care

ApasH said...

Ge3bJiB:

thanks..

aidie:

itu pasal. mmg psycological factor ni betul gak. Thanks