Tuesday, July 20, 2010

Makan Besar Family


Tetap nk post even cerita dah basi. Basi gara2 malas nk resize gambar..so hari rajin plak nk guna photoscape..layan je laa..

Hari sabtu 2 minggu lepas..kami gi makan 'busat' kat teluk muroh, teluk batik. Mmg agak jauh..sesekali tukar angin. Yang penting ade ikan bakar..Lepas survey2 kami gi Medan Ikan Bakar dekat ngn Marina Cove Teluk Batik.


Antara pilihan seafood yang ada. Last2 kami pilih Ikan Jenahak & Ikan pari utk bakar dan ikan siakap masak 3 rasa. Ikutkan hati nk ketam..tapi alahai..kategori ketam remaja je ade..then ringan gila. Sure xde isi sgt. So cancel.


Antara menu2 kami masa malam tu. Sotong goreng tepung sedap..sos dia pon sedap. kailan ikan masin, kangkung belacan, tomyam seafood dan 3 jug air buah. Sampai kembung le minum air buah..hehehehe




Mmg sengkak perut..even makan nasik skit je..yg banyak ratah lauk je..hehehe...

Review pasal makanan..ok lah. Xde le tak sedap..tapi xde le sampai tahap marvelous kan. Environment tempat makan plak..dekat ngn laut bonus mark la. Tapi dari segi lain..ZERO..xde inisiatif nk mencantikkan kawasan sekeliling. Kalau environment menarik lagi menarik perhatian pelanggan tau. Kot2 owner or pekerja2 medan ikan bakar tu baca blog saya..boleh le take note yer..(ceh perasan blog glamer sgt le tu =P)




Antara insan2 yg menjayakan "Makan Besar Family" kami. Buat Angah, Abg Najib, E'an dan Acap..sori bukan rezeki korang nak join kami malam tu....nak wat cane korang jauh...huhuhu... Tunggu acik dapat bonus tahun depan plak..insyaallah kalau ada la..=P





Final Bil..ok le xde le mahal sgt. Std le kalau makan ikan bakar yg kita pilih2 tu kan. Bajet haritu lebih..tapi maybe sebab ketam sume x order so under bajet la..

Seronok dapat spent time ngn family camni..insyaallah ada rezeki lagi kita makan besar lagi!!...


...................

4 comments:

nieda said...

sedapnya..i love seafood

azzey said...

dh lm x pegi teluk batik......

nuraarin-life said...

bg sy mmg enviromentnya mcm kureng skit, yg best pub sbb dekat ngan laut jer... makanan ok ok jer, better lagi tempat lain

ApasH said...

nieda:

me too!! especially sotong. Since en.hubby x makan ayam/daging..seafood je la yg selalu mkn skang ni.

azzey:

Pantai teluk batik tu saya pon dh lama tak gi..

nuraarin-life:

Hari tu 1st time gi. So pasni x gi dh..try kedai len plak..