Tuesday, July 13, 2010

I didn't know I was Pregnant



chop!!

Bukan saya x tau saya x mengandung ye kawan2. Itu sekadar tajuk cerita kat Discovery Health Channel 733 kat Astro. Salah satu show yg saya ske tgk...



Yela selama 40weeks +/- x sedar yg diri tu pregnant. Bila dah sakit perut semacam..gi ER..Doctor check urine..SAH PREGNANT..konpem2 terkejut gak kan. Kalau jenis mmg tgh plan nak anak sure le excited..Tp bila doctor cakap "U are in labor" Tak terkejut beruk dibuatnya...

Ade sorang tu siap beranak anak kembar sendiri dalam toilet umah.... kat dalam toilet bowl..Sakit nak meneran..teran2..tiba2 ko nampak baby dalam toilet bowl...tak ke cuak ya amat.....kesian btol baby tu..Nasib baik semua baby tu sehat belaka...

Ko bayangkan bila tanya tempat lahir.."Dalam toilet rumah"..tak ke sadis...hehehe...

Tapi, rasa rugi terlepas the journey of pregnancy kan..moment2 priceless berlalu mcm tu saja. Bukan tu saja..langsung xde prenatal care. X amik sume vitamins yg perlu..x menjaga makan minum. For us yg x merokok or minum "alcohol"..terselamat le jugak kan. Pada mereka yg consume sume tu..kesian baby. Tapi kebanyakan dalam cerita tu semua baby2 tu sehat2 belaka...how lucky they were..

3 comments:

~suNshiNe~ said...

mcmana la boleh tak sedar diri tu ngandung..mesti jenis yg tak alah nie..

ApasH said...

sunshine:

mostly dorg tu ade certain penyakit yg membuat dorang x perasan symptom2 pregnancy. Dorang mistakenly ingat mual2/loya2 tu sebab sakit dorg x pon ubat2 yg dorg amik. Itu dari apa yg saya tgk dr show tu le..

azzey said...

may be org yg camni..period cam bese..so x perasan pregnat. ade kes mcm tu!!!