Thursday, July 8, 2010

Ngantuk + Qaseh 9.4kg



Dah 2 mlm tidur 2.30 - 3.00am...Ngantuk nye mata ni. Masa drive pon jenuh tahan mata dari pejam..huhuhuhu..

But, I'm not complaining...berjaga pon demi mencari rezeki lebih. Plus bonus sbb dapat buat something yg saya minat kan.

Tidur lambat sebab gigih menyiapkan order yg x seberapa tu..yela..siang keje. Balik keje..malam lepas Qaseh tidur baru boleh start operasi. Kalau dia jenis tidur kol 8pm xpe..ni std tidur 10.30 - 11.00pm...


Tadi Along call siap tambah lagi Choc moist cupcake utk esok..alhamdulillah rezeki...x tidur le malam ni jawabnyer...mintak2 Qaseh well behave malam ni..amin. Esok boleh cover tidur..


Actually hari ni saya masuk keje tghari sbb pagi amik half day leave. Sebab Opah kena gi spital for rutin check darah tinggi. Kebetulan hari ni appointment Qaseh 15months kat KD Bemban. So mama gi berdua je la ngn Qaseh. Selalu Opah ikut. Nasib baik KD tu dekat je. So xde le Qaseh meragam duk kat carseat.

Qaseh baik je..duduk diam tgk orang. Jalan2 pon x moh..nk dok dekat ngn Mama je. Bagi mainan then bagi duit singgit. Terus dok diam..




Skang ni Qaseh pantang nampak duit..mesti dia mintak nk pegang..smlm Papa baru gaji bagi le duit kt Mama..Qaseh terus ngamuk nak duit. Mana boleh bagi RM50. Singgit cukup..Qaseh kecik lagi..hahahaha





Check up 15months ni bukan apa sangat..timbang berat je...then dpt date appointment 18months nanti utk cucuk. Cucuk ape..ntah lupa..nanti check balik. Berat Qaseh naik 400gram dari 3 bulan lepas. Jadinya 9.4kg je. Kecik je anak mama ni. Pipi je terlebih skit..

Alhamdulillah syukur kesihatan yg dikurniakan oleh Allah kepada Qaseh amat baik. Demam skit. batuk & selsema biasa le kan...Moga2 anak mama membesar dengan baik amin.

Anyway Happy 15months Qaseh..Mama sayang Qaseh...mmmuuaaahhhh!!


Note: Qaseh turned 15months on 03/07/10.

1 comment:

Huda said...

ala cumeynye qaseh skang ni, dh pandai mintak pegang duit dh yer :)