Thursday, January 7, 2010

Restoran Simpang Tiga

Restoran Simpang Tiga ni terletak di Greentown Business Centre, Ipoh. Kalo tak silap dibuka sekitar bulan Jun tahun lepas. Restoran ni menawarkan citara nasi padang / moden. Cuti Krismas lepas kami berkesempatan makan di sana. Actually balik dari kenduri kawin. Mcm biasa kenduri hidang lauk ayam/daging. En.hubby mana bleh mkn. So lepas kenduri tu terus carik pot makan. So gatal2 nk try Restoran Simpang Tiga ni.


Entrance Restoran Simpang Tiga

Actually hubby je mkn sorg. Bini dia dok tgh kenyang lagik. So saya layan air tembikai jer..Sbbkan saya x nak mkn..so hubby pilih mkn mcm nasi campur je..xde hidang2..Gambar food xde le plak sempat nk snap. Hehehe...

Restoran Simpang Tiga ni adalah cawangan yg pertama di Malaysia. Asal restoran ni dari Medan dan Jakarta, Indonesia. Heran jugak nape pilih Ipoh utk bukak 1st cawangan di Malaysia. Nape x kat KL or Penang. Maybe kt sana byk saingan kot.. Mandai2 je Apash nie.

Cuba teka sape yg rasmi restoran ni????




Sultan Perak, Sultan Azlan Shah yg rasmi tau..(sorry gambar blurr)

Dari segi interior dia..Saya n hubby ske..Sbb concept nya brownish..Restoran ni plak bleh menampung lebih kurang 300 customers dlm 1 masa. Tempat makan ade 2 bahagian. Bahagian luar and bahagian dalam ade aircond. Bhgn dalam tu untuk special function. Kalo kita dtg makan2 saje..dok kt luar je la.

Enuff said..jom layan gambar...


Harga dia plak..mahal le skit kalo banding makan restoran or warung2 biasa ni. Lgpon dia kan kire francise..so ade 5% Goverment tax. They accept all major VISA & MASTERCARD credit card.

Personally I recommend korang try makan kat sini. Sbb suasana best jugak. Food pon kire Ok (kata hubby).. Nanti ade duit lebih nk bawak family kami gi makan sini le..hehehe...


Nak tau lebih lanjut pasal Restoran Simpang Tiga ni..click here, here and here.

No comments: