Tuesday, January 12, 2010

Drawer Lock for babies

Dah mmg adat umah kita mesti ade almari and cabinet kan. Same goes to my MIL's house. Kitchen cabinet's drawer pon dh ade bape..

since si Qaseh ni dah bijak. Semua drawer and pintu cabinet dia nk bukak. Dah bukak sure le dia memunggah barang2 dlm tu. Silap2 jari / tangan tersepit..

So ingat nk beli le drawer lock nie. Xde le penat opah nak asyik jaga Qaseh dr main laci je kan...tadi dh browse the net..jumpe le jugak. Tapi x tau elok ke tak. Tapi kalo bleh beli kt supermarket lg senang...

Kat mana eh ade jual?? Then design yg mcm mana yg ok eh?? Kawan2 sila bg opinion n info skit..

9 comments:

m@y said...

ko gi kt kedai rm5 Hinode tuh..ada je jual..

anis said...

kat ikea ade...tp yang kat ikea tu lekat kt luar, so tk bape cun la kan kalo lekat kt laci tv yg lawa2 tu kan...tapi saye pakai yg tu jek...Plattul kot name die..ade gak jenis yg lekat belah dalam...kat kedai baby byk bende ni...

saye pon beli sbb haziq dah bape kali tersepit jari kat laci tu...memunggah bukan main dia sejak pandai bukak2 laci ni kan...bese la budak2..hehe

CuppyCakeMommy said...

ikea ada..cantik n murah2

ApasH said...

May : kedai hinode?? kt ipoh ade ke? x pnah dengar pon.

anis & cuppycakemommy : ikea jauh le plak nk gi..heehehe...kena try carik kt kedai baby le eh..

Jiey^Mien said...

ari tu tgk yg bumble bee punya..
cute gak..
tp tatau ok ke tak..
tgk kat pharmacy SDMC

MeL said...

kat jusco ade jual

lin muhamad said...

aku beli kt daiso.5rgt 2pcs.semak entry lama aku..ada aku post.

Huda said...

hehe..huda pun nak cari 1 la, husna asik bukak almari tv tu..riso kaca nye pecah ke ape kan :)

yatie chomeyl said...

aaa kalau kat sini, kedai 100yen daiso banyak jual. rasanya sama la kedai Hinode RM5 tu