Tuesday, January 5, 2010

Kenapa eh??


Kenapa setiap kali perah hasil tenusu..B belah kiri sure hasil nye sikt dari B kanan???confuse ler..Sape2 bleh tolong terangkan??

5 comments:

Azrina said...

Selalunya ikot pengalaman sayalah...saya lebih selesa belah kanan so memang belah kanan output dia banyak sbb rangsangan belah kanan banyak compare to belah kiri. Lepas tu time tidur memang dah terSET lam otak bagi belah kanan gak jadi kadang2 belah kiri bengkak tapi bila pam output tetap tak banyak cam kanan. Jadi laaa ni kita kena sama rata...nyusu kena kanan kiri tapi baby ni kadang2 akai panjang gak..dia lebih suka kanan...betul tak..

ezan said...

ezan pun camtu.. org kata sebab ezan selalu bg sarah direct sebelah kanan more than sebelah kiri.. try to bg sebelah kiri pulak.. lama2 ok balik.. try la..

ps: byk jugak ek rezeki qaseh setiap perahan.. jelous2...

ApasH said...

Azrina : Selalunya saya kasik sama je kiri kanan..hehehe..maybe x peka sgt kot.

Ezan : Byak ke?? ingat saya yg paling skit. itupon bukan every 2hrs..dapat pump kt ofis 2 kali jer..Lunch n b4 balik..

Skang mmg selalunye bagi direct belah kiri..pump belah kanan..

lin muhamad said...

aku pn cmtu..until now,memang belah kanan lebih byk output dr kiri..sbb byk direct feeding belah kanan..so rangsangan lebih dr situ..ikt petua org2 tua lak..sebab belah kanan tu makanan..belah kiri tu air..

Anita, Mummy Adzryl said...

sama lah kita.. rasanya sbb kita lebihkan kasi baby isap yg kanan kot.. logic jugak.. mine pun! kanan lg byk sbb mmg lg selesa BF kasi yg kanan lebih.. yg kiri mmg output dia sket sbb jarang kasi.. huhuhu.. :D