Monday, January 4, 2010

Promosi RM2 di Tabung Haji

Last Wednesday, saya berkesempatan untuk membuka akaun Tabung Haji. Actually xde planning pon. Tujuan asal nk ke IPD Ipoh untuk membayar saman (org len yg bwk keta tp sbb keta nama saya..saya le kena bayar kalo x..x pasal2 kuar waran tangkap plak)..

Kebetulan en.hubby pon terut serta teman bini dia gi bayar saman. En.hubby bgtau yg member2 dia kt kilang heboh kata bleh bukak akaun Tabung Haji singgit jer. So, dh terlanjur ke IPD kami pon proceed ke Tabung Haji (TH) yg sebelah IPD je.

Sampai TH nampak banner..so correction bukan singgit yer tuan-tuan..tapi RM2..hehehe..


Tgk jam baru kol 3.45pm. So sempat lagik ni. Dokumen yg perlu hanya IC jer. So terus isi form. by 4.00pm dh amik no. B4 4.30pm dah siap. Sbb x plan nk bukak akaun..peruntukan untuk bukak akaun pon xde. Kami berdua just masukkan RM10 je dulu..hehehe...Jadi le kan. Pernah baca dalam paper ade warga emas tu hanya simpan bape puluh RM je sebulan akhirnya dia berjaya gak menunaikan haji..



So, kalo dia bleh..sudah tentu kami pon boleh kan. Kalo ade duit lebih..masuk le lebih nanti. Target kami nk ke Mekah semasa kami masih kuat lagi (insyaAllah)..kalo ade rezeki le kan. by 40thn bleh pergi dah..


Promosi RM2 tu kurang pasti le bila tamat.Sbb aritu xde plak baca ngn detail. Try browse website TH x jumpe le plak..

So..sape2 berminat bleh le ke TH yg berdekatan sekarang.


p/s: Ingat nk bukak akaun utk Qaseh le plak..

5 comments:

Bai said...

uiks..memang teringat gak buat...ni kena buat cepat2 ni..huhuhuhu neway thanks for the info :D

CuppyCakeMommy said...

saya lama dah ada buku tabung aji..tp xpernah msk duit..ekeke..

Azatulsheeda Azman said...

yeke..ingat nkbukak jugakla..betul3, simpan sikit,lme nti bykla...

ApasH said...

Bai : sharing is caring rite..cepat2 gi bukak..

cuppycakemommy : jom start menyimpan..hehehe

Azatul: betul2..sikit2.lama jadi bnyak..

Huda said...

huda dh lame x update buku tbg haji..hehe..xde duit nak tambah :)