Monday, October 11, 2010

Quality Time ngan Mama


Last weekend, mcm weekend2 sebelum ni..adalah weekend yg sangap. Bosan dok umah aje. Dah ajak Papa gi Jusco beli maternity pants..tapi katanya banyak kerja (kerja luar)...ok fine. Malam ahad tu ajak ke rumah my mum pon x dapat. Nak jumpe kawan penting. Tiap2 weekend camni sangap mama & Qaseh tau. Cam otak beku je memerap kat umah. Kata2 seorang yg mmg kaki jalan. Yang jenis ske dok umah mmg x kan paham.

Nak merajuk manja pon x guna. Sbb bukan dpt benefit ape pon. So baik cari cara lain utk keluar. Alhamdulillah cuaca petang hari sabtu & ahad pon bagus. So 2 petang Mama bawak Qaseh gi main kat taman permainan di Pekan Batu Gajah.



Mak aii..ramai betul bebudak...maybe sbb weekend kot. Takpe la janji Qaseh dapat keluar. Qaseh ni jarang keluar dan campur ngn budak2 lain. Yela Opah yg bela. Mana nk jumpa budak2 lain. Kalau dok taska bleh le bercampur kan.



Qaseh pon cam excited & happy he dapat main kat taman. Main nye xde le sangat..tapi ske tgk kawan2 lain, abg2 & kakak2..



Tapi main tu kena jaga2 skit..takut budak2 besar skit tu langgar Qaseh..dorang tu main ganas skit..biasa le kan dh besar..




Qaseh ske naik Kuda ni..sbb dari situ dia bleh tgk sume org..hahahaha..kaki kepochi ke Qaseh. Tapi smlm masa dia tgh naik kuda ni ada dtg sorg budak pomp dalam 2thn++ kot. Bleh tetiba je dtg then tarik baju Qaseh. Dia suruh turun sbb dia nak naik plak. Nasib baik Mama dekat..kalau tak sure Qaseh bleh jatuh. Lepas tu mama terus amik Qaseh bagi je budak tu main. Qaseh pon x kisah.


Papa cakap nape x bawak dslr?? x kuasa le. Nak handle Qaseh lg..nk jaga dslr lg..Cukup le pakai HP cabuk ni..

3 comments:

azzey said...

ApasH: Qaseh makin chumel bl makin besor.....mmg boring klu sehari suntuk dok kat umah kannn....

Huda said...

chumeylnye qaseh skang :) chubby sgt..aunty geram nak gigit2..:)

Lin said...

sabar k..aku dulu dh melaluinya..nk keluar weekend tunggu la sebulan sekali. nk wt cmne laki aku keje shift..aku plak kaki bejalan.huhuhu