Saturday, October 9, 2010

My Cravings

Biasa le orang mengandung ni asyik mengidam je kan. Tak kisah la le ngidam betul2 or sekadar tekak yang mengada-ngada nak makan macam2. hahahaha..

Semalam, tetiba rasa nak makan buah potong..ala yg org jual singgit 1 tu kan. Lunch tu pergi le carik few places tapi bukan rezeki untuk menikmati buah betik, honeydew dll lagi. Agak pasrah di situ tapi redha je la.



Semalam juga terasa nak makan laksa. Alhamdulillah tercapai hajat di hati. Beli kt area umah je pon. Makcik tu pon ada jual rojak buah..so merasa le setakat nk makan buah amra, sengkuang & jambu tu kan.



Tapi sampai hari ni belum tertunai hajat nk makan beef lasagna. Hari tu berkobar2 gi Pizza Hut nk makan lasagna. Rupa2nya ada seafood lasagna je. Ape ke bengap betul ApasH ni?? Camne bleh salah sangka kt Pizza Hut ade beef lasagna.

Saya ni jarang try makan western food banyak tempat. Just stick dekat tempat yg biasa makan. Lgpon Ipoh ni mana ada byk choice sgt kan. Padahalnya cheapskate..hahaha..mahal doh kalau makan kat fancy restaurant ni.

Setakat ni yang dpt terfikir lasagna kat Secret Recipe je. Tapi ntah bila dapat ke sana. En.hubby Ahad je yg tak kerja. Tapi dah beberapa minggu every Sunday dia ada kerja luar. So, saya & Qaseh stuck je kat umah. Bosan!! Kalau Secret Recipe ada kat Batu Gajah..lama dah saya gi sendiri. Ni yg paling dekat ada di Ipoh.



Dulu masa sekolah teringat makan beef lasagna kat umah member rapat masa tu. Itu 1st time makan. Sbb my mum mmg x masak mende2 western ni sbb Abah tekak org jawa melayu. Rasa lasagna tu sedap sgt la. Tapi sayang dh lost contact ngn member tu. Kalau tak bleh order kat mak dia je...huhuhu...Liana Shazni di mana kau???

Kat mana lagi eh ada beef lasagna yang sedap di Ipoh ni..dan Halal le ye..


p/s: All pics credit to google

6 comments:

Dewi's Artwork Station said...

apakata buat sndri aje...google internet mcm mane :D

mamanoa said...

dekat David's Diner ader..cari la kat area greentown..xmahal mana pun..

ApasH said...

Dewi:

Hari tu mmg dh google..tapi kemalasan melanda..lgpon en.hubby bukan bleh makan daging..so kang mkn sorg2 lps penat lelah tu. hahaha..cara senang mkn kt kedai je.


mamanoa:

mmg terfikir gak david's diner tu..mmg ingat nk tanya mamanoa tapi mamanoa dh comment lu..thanks...

Anonymous said...

liana shazni tu dok rapat setia ke???

ApasH said...

Anonymous:

yup umah dia kat rapat setia..

Narcoleptic Insomniac said...

Apash... aku di sini :) Camne la aku leh terjumpa blog ko ek :P Anyways, aku skang active kat FB. Kalau ko ada FB add lah aku. Aku nak tinggal contact number kat sini cam gerun la plak. Macam cik anonymous atas tu, dia macam kenal aku tapi mendiam diri lak :P

Add aku ek. Nama FB: Liana 'Shan' Aziz