Thursday, October 21, 2010

Dinner @ Restoran 1919


Entry ini penuh dgn gambar. Tapi low quality foto sbb guna HP saje ok.



Smlm kat status FB saya ade tanya samada Restoran 1919 ni halal ke tak. Untuk makluman semua. Restoran ni takde sijil Halal dari JAIPK sebab dia jual minuman alcohol OK. Tapi semalam b4 staff muslim masuk restoran dorang request owner tunjuk sijil halal bagi bahan mentah la. Saya tak sempat tgk sebab saya orang paling last sampai. =)


Restoran ini terletak di Ipoh Garden East. Betul2 depan TESCO Ipoh garden. Area deretan kedai2 dekat dgn KATIPO. Dulu time kat UTP glamer pasal KATIPO ni. Katipo ni actually PUB. Budak2 UTP yg layan PUB ade le gi sana lu. Saya tak pernah pergi. Pernah lalu depan je. Wujud lg ke tak katipo ni..saya kurang tau sbb tak amik tau. hahaha..

Keunikan restoran ini adalah interior dia. Banyak barang2 antik juga. Even ceiling pon dorang guna lapik meja anyaman mengkuang tu.





Ok ini muka budak nyibuk. Staff lain mana ada bawa anak. Saya sorang saje. hahaha...gasak le. Banyak mana pon Qaseh bleh makan. Kesian nak tinggal dia. Sbb saya pergi en.hubby yg antarkan. Kalau tinggal Qaseh ngn Papa sementara Mama makan2..takut Papa x leh nak handle. So better bawa dia sekali.

Nasib baik Qaseh well behaved. Makan nasi kongsi2 ngn mama. Mama pon x berapa makan. Tak kena dgn selera. Ops lupa nak mentioned..menu2 dia chinese cuisine rasanye. Main bedal je mkn. hehehe..

Setel makan, org restoran bagi Qaseh ice cream free. 1 scoop je pon. Tapi jadi la. Licin dia makan sorang.


Vanilla ice cream for Qaseh. Complimentary from Restaurant 1919


Kami pow boss sorang 1 orange juice setiap sorang..hahahaha..Dalam menu served chinese tea je. Dalam pic atas tu siap interframed small plastic bowl & glass special for Qaseh.


Antara banyak2 menu. Fresh fruit je sempat snap. Yang lain sampai je atas meja terus dorang sambar. So malas nk snap. Lgpon nama2 menu bukan tau pon. Sebab semua boss yg order.

Ni plak antara staff yang menjayakan dinner farewell boss..boss yg belanja..hehehe..




Ok..boss yang kanan sekali pakai spec tu. Thank you boss!!

2 comments:

d'muffins said...

apash... kat ipoh ni mmg bahaya tul kalo nak mkn tak tentu hala. akak dulu2 penah gi restoran ni masa dia operasi kat ipoh garden.. itu pun kwn bwk, bajet kwn tu mesti tau status halal haram nye. n ckp dlm hati, ko tanggung je le. akak pun suka chinese food sebeno nye cuma kat ipoh ni tak berani sket nak mkn. even koh sa mui pun kita tak sure kan tp belasah gi mkn je...

ApasH said...

kak dib:

koh sa mui tu saya belum penah try..hehehe