Wednesday, October 13, 2010

Ganas Anak Mama ni..



Selepas weekend yg sangap sbb Papa busy, isnin malam Papa balik keje awal bawak mama & Qaseh gi Jusco. Pergi mmg dh ada tujuan so kejap je la kat Jusco tu.

Motif pergi nak carik maternity pants. Tapi yg berkenan & muat 1 je. Hampeh. Dah saiz XXL pon x muat. Mana nk muat semua carrot cut. Utk org montot & peha besar macam aii ni sempit le bahagian peha tu. Malas nk pakai ketat2 lg2 time preggy. Tak selesa baik x yah beli. Dar beli nanti tak pakai. Membazir plak.

Kat jusco ipoh skang ni maternity blouse sangat le hampeh. Oooo bile aku pregnant ko keluarkan baju buruk2..time aku x pregnant cantik je aku tgk. Takpe2..so pakai je la blouse masa preggykan Qaseh lu.

Terus potong mood nk usya2 baju lagi. Lepas bayar ajak papa balik je la. Tiba2 papa cakap "Tak nak beli toys utk Qaseh ke?"

Amboi papa dulu dia yg kata jgn manjakan anak setiap kali keluar belikan toys. Nanti bila dh panjang akal..dia akan minta jer.

Usya punya usya..biasa le Qaseh..Bola juga menjadi pujaan hati. Dah banyak ball kat umah tu anak ooii. Awak tu gegurl main le toys gegurl skit.

Last2 kami belikan stroller mainan tu. Tapi w/o baby doll le. Kat umah dh ade bear..letak bear je la nanti.

Petang semalam balik keje..terus Qaseh tunjuk stroller dia then kata "Patah"..hah???



Tak sampai 24hours lagi Qaseh main pemegang tu dah patah?? Ganas nye anak mama. Nasib baik rege RM15.90 je. Mungkin sbb murah senang patah kot..ntah le..Malam tu plak yg lg sebelah plak patah. Qaseh terbalikkan stroller tu kat lantai then dia duduk x pon pijak. Tu pasal pemegang tu patah. Kalau main leklok..xde nye nk patah.

Main je la lu Qaseh yang mana ada. Ada rezeki mama beli toys lgi.

P/s: Pic sekadar contoh. Bukan gambar stroller yg saya beli kan utk Qaseh. Pic credit to google.

7 comments:

Huda said...

hehehhe...kelakar la qaseh ni..pandai lak sebut patah tu :) mmg ball tetap jadi pujaan hati husna juga :P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehhehe..ganasss eh

yela, samala ngan kita..masa kita pegnent dulu baju2 tak lawa kat jusco bukit raja tu..pastu skang ni time tak pegnent baju lawa2..
eh ke hormon kita eh masa pegnent berubah? rasa tak berkenan je ngan semua yg ade..wekkeke

azzey said...

Jaga2 Qaseh dh mula mengganas tu! hu3..

eima said...

ikut sape yg die ganas tuh ??

CuppyCakeMommy said...

diorang ni tak macam girl kan..suka buat aksi ganas cam ni..heheh..
btw meh la datang kl..mesti u geram tgh baju pregnant yang comey2..takpun kat online pun dah banyak jual

ApasH said...

Huda: Qaseh ni mmg pandai mengajuk cakap orang. Dia dengar kita panggil MAK..skang dia pon sekali sekali panggil Opah dia "MAK"..


Rose: Saya rasa bukan salah hormon. Mmg x cantik baju2 yang ada kat JJ ipoh skang ni. Dipersetujui oleh en.hubby.

ApasH said...

azzey: Qaseh tu mmg ganas skit. bila ntah nk jadi lady like skit..


eima: Ganas ikut Cik Along dia. Mama & Papa xde ganas2 cam tu..hehehe

MommyMia: Bleh le Qaseh geng ngn Mia. Jgn kelahi plak sudah..hahaha..