Wednesday, October 20, 2010

Bugs Attack!!!

eewww ada lipas dalam peti sejuk!!


Aarrgghh beware!! ada tebuan di situ..


Lipas lagi..dalam almari baju Qaseh!!


Scary!!! black tarantula dalam almari kat dapur!!


Apa dah jadi ni?? Rumah kami telah diserang oleh bugs ni..geli pon ada..takut pon ada!!

HAHAHAHA

Motif sebenar adalah untuk menakutkan Qaseh. Jahatnya Mama nk takut2kan Qaseh plak. Bad mama!! Semua tu hanya bugs mainan je ye..bukan betul2..

Sebenarnya itu adalah last resort yg dapat kami fikirkan untuk elakkan Qaseh memunggah, usik or main2 dan sewaktunya.

Lipas dalam peti sejuk sebab Qaseh ske sangat nak main peti sejuk. Dia akan melalak2 depan peti sejuk minta kita bukakan. Kalau kita dah bukakan dia akan usik segala mende dalam tu. Kadang2 langsung tak bagi tutup. Nipis le ozon anak ooii.. Lepas letak "lipas" tu dia tak lagi nk main peti sejuk. Setel 1 perkara.

Lipas dalam almari baju pon sama. Qaseh kdg2 datang angin nk punggah baju dia. Bila kita larang lagi dia ngamuk. So, 1 lipas di situ. Setel problem dia x berani buka dah almari tu.

Same goes to other few places. hehehe..tapi tak tau cara ni akan berkesan sampai bila. Ye la lama2 dia akan tau semua tu adalah toys only sbb tak bergerak2. hahaha..

Risau plak kang bila dia dh start tak takut..bila jumpe yang betul2 dia ingat toys jugak. Hah...!!! Bahaya tu..

2 comments:

Huda said...

hehe..ok gak idea gitu kak :) at least dia x memunggah lagi kan...

@LiYaNNuaR said...

good idea... Qaseh tentu lebih akur dgn ketentuan ini... ngeh ngeh ngeh