Thursday, October 21, 2010

Gambar Saya..




Sebelum share piccas Qaseh posing yg x berapa posing di sawah padi, saya share dulu my own piccas. hehehe...mcm gile glamer plak.

Jarang saya nk post my own piccas. Balik2 piccas Qaseh je kan. Actually saya tak berapa ske posing2 ni. Even dh ade dlsr ni..mood posing still takde okei!! Lagi2 jenis gambar yg zoom muka saya ni.


Bukan ape..segan beb. Kalau kulit cantik & flawless tak pe le juga. Ni kalau zoom segala jerawat, parut hitam jerawat, lubang2 dan segalanya akan terserlah le. Masa kawin takpe la..make up tebal seinchi..muka mmg flawless ni. Ni everyday life mmg xde cover2 ngn concealer ke foundation ke. Sekadar bedak asas nipis Sri Ayu. Hahaha..Ok2 saya mengaku saya tak pandai bab2 make up ni eh..

Tapi...antara banyak2 piccas yg en.hubby snap masa kami di Perlis last weekend..terselit 2 kpg piccas candid yg bagi saya not bad la. Maksud di situ takde le teruk benor muka saya. Nampak le sikit2 jerawat & parut2 tu. Tapi still acceptable la. Maybe pencahayaan (betul ke word ni??) bagus..so bg effect sebegitu.



Tak cukup ngn itu..saya trial & error edit piccas tu guna Photoscape. Ini perlu bg mencover cacat cela di muka EDIT itu perlu. Nk guna photoshop PC saya xde plak. Pe pon the end result...I LIKE!!

Gambar asal




Gambar lepas edit

Ketembunan pipiku AMAT terserlah.



Actually saya tak pandai pon edit2 ni. Tapi ade terbaca kat Blog ini. So try le ape yg bro tu share. Main2 click je dah jadi. Bleh refer photo kat bawah ni kalau nk try. Thanks to brader a fun dee (rasanye nama dia itu le..hehehe)


Sampai hari ni masih tak berminat nk belajar guna dslr ni. hehehe..saya serah je la kat en.hubby utk jadi photographernya.

3 comments:

CuppyCakeMommy said...

ok je..cantikk..pose lah lagi..ekekek

ApasH said...

MommyMia:

Still malu2 nk pose sorang2 le..hahaha..itupon gambar candid je..

Kalau ngn org lain xpe..mcm2 pe'el..hehehe

A FUN DEE said...

salam.. thanks for the credit =) sila datang lagi ye =)