Thursday, October 21, 2010

Padi Yg Menghijau..


Lepas tayang gambar sendiri kita tayang gambar anak le plak ye kawan2..hehehe..


Zaman kita sekarang ni sangat beruntung sebab dgn mudah sekali kita dapat merakam segala kenangan dan pengalaman kita thru foto. Tidak kisah le dgn DSLR ke, Digital Camera ke mahupon HP yg ada camera. Dgn sekali 'click' je dah setel. Agak2 gambar tu blurr or cakap pasar "x berapa jadi"..kita snap sekali lg kan. Kacang aje.

Kalau dulu sekali ko "click"..itu le yang ko dapat. Dan nak tahu hasil nya harus tunggu selepas siap dicuci. Sekali ko posing maut ingat dah cun gile le kan. Tup2 lepas cuci baru perasan mata tertutup ke..gambar gelap la..mcam2 lagi le kan. Itu le kenangan zaman guna camera filem tu. hehehe

Kalau skang ni kalau nak print out segala gambar yg telah kita snap..tak dpt bayangkan berapa banyak photo album yang akan kita ada..Skang ni kita just banyak simpan soft copy kan. Paling2 tidak upload kat FB x pon Blog. hahahaha...sesungguhnya zaman sudah berubah.

ok2 masuk cerita pasal Qaseh di Sawah Padi. Gambar sgt cantik dengan scenery padi yang sedang menghijau. I like!!


Muka budak yang x mau langsung pose or smile to the camera.


Cepat le Mama..Qaseh nak jalan2 ni..tak mau le stop2 tgkap gambar.


Gambar Mama & Qaseh je. Papa xde sbb jadi photographer of the day.

1 comment:

Huda said...

qaseh bam bam :) sweet sgt piccas2 ni..go go green!