Tuesday, April 27, 2010

"TAHNIAH"


"TAHNIAH"

No. SIMcard Anda t'lah Berjaya Cabutan BERTUAH ( RM 15,000.00) dr POWER ROOT No. Siri 778899 Sila Call ditalian 019 8418336. Terima Kasih.



Last weekend saya terima SMS seperti di atas dari no 0145710332.

Tapi saya ignore aje. Sbb kenape tiba2 POWER ROOT buat cabutan bertuah berpandukan No. SIMcard?? Tak ke pelik??

Tapi ape motif dorang eh? Xde plak soh bg no acc bank plak.

Saya xde le terasa nk call no yg tertera or no org yg SMS menda tu..

Ada sesape pernah terima SMS mcm ni tak?? Pernah korang call balik no tu x??

Share skit..

9 comments:

♥ MAMA ♥ said...

apash bo layan je,mama slalu kena benda2 gtu..pk logik la kn,kalu benda tu btul2 mesti dioarng buat proper punyer,power root sendiri akn call kitenyer,kekeee kelakar tul diorang ni,mcm2 cara nk tipu org ;-)

wina said...

Wina dah 2 kali dapat sms ni..x call balik pun, ignore je

ramai kata it's a scam

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

baru pagi td dpt SMS dr nombor 0128699318 b'bunyi:

Congratulations!
Nombor Telefon Anda tlh b'jaya Mendpt hadiah Utama Wang RM27,000.00 dr POWER ROOT Sdn Bhd. Sila tel: 017 8374437
No Pin:25a47
Terima kasih.

cehh..nmpk sgt PENIPU..hnye org bodoh jer caya bnda2 cenggini.. mane ade org sng2 nk bg kite duit, kan..

Cikpid said...

huhuhu..mende2 ni semua x leh percaya..

buat dek jeklaa

SharHanah® said...

ignore jer.

AYU IDRIS said...

Ayu pnh dpt sms mcmni dan Ayu buat bodo...tapi ada sorang kwn Ayu tu saje nak tgk camne respon pihak yg anta sms ni bila kita balas. Kalini bkn kwn tu call,tapi tetiba dpt call dr pvt no.So yg call tu bunyi suaranya org seberang, dahtu mintak no acc Maybank utk bank in duit yg kita menang kononnya tu..bila kata xde acc Maybank,acc lain blh ke dia jwb tak blh.bank lain dia tak nak.nmpk sgt penipu kan!so berhati2lah ye....

aidie said...

pernah gak dapat...2 kali..tapi sah2 ler menipunye SMS..ada lagi org buat mcm tu ,,ish ish

ApasH said...

All:

Alhamdulillah le kita semua x termakan ngn sms tipu ni kan. Tapi masih ada jugak golongan yg tertipu..itu sbb masih ada SMS yg cenggini rupe.

smms said...

aah sy pun dah byk kali kena ..
dari shell la power root la .. bertuah duit yg byk jumlah nya lak .. nak ikutkan desprate nak je kol tapi bila pk balik agak x logik .. kalu btl musti terus kol ..
tapi kalu betoi indahnya duniakan ..huh