Tuesday, April 27, 2010

Berdua x baik jugak..

Ezan wat tajuk "Berdua lebih baik"..saya buat "berdua x baik jugak"..tapi xde kena mengena dgn Qaseh nk dapat adik yer..ngeeee..

Cerita nye gini.. Ahad lepas...setel lunch sumer..dalam kol 2.30pm decided nk gi TESCO ngn Qaseh gak. Even hari sebelum tu dh plan tapi last2 x jadi. Disebabkan kt umah tinggal mama & Qaseh je pon. So, determined nk gak pergi.

Dalam kol 3pm tu gerak. Siap2 dh bancuh susu 3oz je. Kot2 kang Qaseh melalak bleh le sumbat susu tu. Dalam hati x berenti2 berdoa..mintak2 Qaseh behaved aje..

Perjalanan pon mula..Rileks je Qaseh dalam carseat sambil "menyanyi" cara dia le..sambil2 tu nyonyot botol susu. Tapi mama tau bukan dia hisap pon..dia kebam aje..

Alhamdulillah sampai jugak kami di TESCO station 18. Dukung Qaseh then carik trolley. Cepat2 capai susu, pampers Qaseh terus bayar..Then tgk mood Qaseh cam ok aje. Terus gi singgah umah my mum plak. Stay umah mak dlm 45 min je pon..sbb tgk cuaca dah gelap gile. Takut ujan lebat kang susah plak. Kalo sorang2 bleh tahan lagik.

Nak balik tu, letak Qaseh dalam carseat..dia maintain je. Baru jalan 100meter baru teringat HP..patah balik..mintak mak tgk kt dalam umah. Last2 jumpe dalam diaper bag Qaseh..hahaha..kecoh je mama ni.. Masa kuar keta kejap tinggal Qaseh dalam keta sorang2 dia dh mula melalak..bila saya masuk balik keta baru dia diam. Tapi dh mula merengek2..bagi le dia main my purse..mmg dia berkenan benor ngn purse mama tu.

Satu2 dia punggah..abih sume kad2 dia tarik kuar.. bila dah abih sume mende dia punggah dr purse tu..dia start balik melalak. Bagi botol susu tu dia campak balik jer..

Mula2 buat dunno je sambil2 pujuk..tapi x jalan jugak. Jeritan dia dh tahap maksima..air mata dah macam air terjun..terpaksa berenti tepi jalan. Dia nk nenen rupenyer..susu FM tu dia x mau..so mama bf dia kejap.

Then try letak balik kt carseat dia menjerit2 x mau. Hari dah makin gelap tanda nk hujan lebat ni. Umah dalam 4-5km lagik ni.. Tgk Qaseh diam aje masa nenen..mama decide nk drive balik sbb nak elak hujan lebat..nasib baik keta auto. Dalam hati berdoa jgn le ape2 perkara buruk terjadi. Moga2 kami selamat sampai umah..

Pic from google


Sampai depan umah dah ujan rintik2..masuk je umah hujan turun selebat2 lebatnya. Sampai barang2 pon x sempat nk kuarkan..


Harap2 itu 1st and last mama BF Qaseh while driving..UNSAFE ACT tau..Susah le nk berjalan berdua je camni..Kesimpulannye, "berdua x baik jugak" at least nk kena ada sorang lagik..yg boleh drive la..so Qaseh & mama jadi mem besar kt belakang. hehehehe..

9 comments:

Huda said...

peel sebijik cam husna suke main purse :) bab merengek tu mmg susah nak handle, kdg2 tensen gak :)

ezan said...

hehee.. ezan pun selalu buat bf sambil driving ni... tp bila terdesak la.. susah kan kalo xde driver ni...

nieda said...

peel sama mcm humaira suka purse..mmg susah kalau berdua dgn anak dia cranky pula..sib baik selamat

Alya said...

hehehe...nasib baik tak de apa2 yg berlaku kan......

ApasH said...

Huda:

itule..langsung x bleh nampak..kalo nampak then kita x kasik terus menangis..sabo je la..

ezan:

mmg wat camtu dia diam..tapi itule bahaya. Malang x berbau..mintak2 dielakkan..

ApasH said...

nieda:

ape yg menarik dgn purse kita tu pon x tau le. Padahal byk lagi toys lain bleh main kan. Alhamdulillah selamat.

alya:

Itule..syukur sgt2..

Nina said...

erk.. terkagum jap. selalu makan time drive, ckp phone time drive.. ni breastfeed time drive? wow!!~

ApasH said...

Nina :

hahaha..mcm saya b4 this mmg ade dengar tapi x pernah buat. sampai le saat dh terdesak aritu. X susah sebenarnya kalo kereta auto.

Cuma bahaya le...

5577 said...

kagum!! tp yelaa kena extra concious kan n takleh bwk laju2..

aah, sama laa diorg pun suke main purse. sbnarnye kalau nadhrah n aqilah satu handbeg tu dia punggah.
pastu kekdg bile pi ofis, eh apa plak puting, mainan la, stoking la apa semua ada dlm beg.

last2 bg satu handbeg farah bg kat nadhrah, br laa dia tak kacau handbag farah yg lain.. hehe..