Friday, April 16, 2010

Seorang Papa di Umur 24thn

Asyik2 cerita mama x pon cerita Qaseh je kan. Sekali sekala kita citer pasal PAPA plak eh. Actually papa ni bukan le pembaca setia blog mama. Sbb Papa jarang on9..kekadang je. Kalo on9 pon ngadap FB je..kalo dia teringat baru dia jenguk blog mama.

Back to the topic..buat yg belum tahu..tahun ni papa dh 25thn. Berkahwin semasa berumur 23thn dan menjadi seorang papa semasa 24thn. Pada yg baru baca blog Pn. ApasH ni sure terfikir bape le umur Pn. ApasH ni kan..muda belia lagi ke?? teettttt...Pn. ApasH semakin menghampiri 3series okey..2 more years then byebye to 2 series...Ye saya mempunyai seorang suami yg muda dari saya!!..muda 3 thn lagi youuuu..=p


Actually utk seorang lelaki menjadi ayah pada umur 24thn..agak muda le jugak kan..itule reaksi kawan2 lama en.hubby di FB. Biasale kan..FB ni menemukan kita dengan kawan2 lama time sekolah. Kawan tadika pon bleh jumpe tau..Kebanyakan kawan2 en.hubby mesti memberi comment seperti " Dah jadi bapa rupenye ko"..x pon.."laa dh anak rupenyer"..sebab kebanyakan kawan2 dia masih belum berkahwin..x pon baru je berkahwin..


Kadang2 en.hubby sendiri seperti tidak percaya sudah mempunyai zuriat sendiri..lagi2 masa Qaseh baru2 lahir dulu..hehehe..Aii yg dh 27thn time tu mcm x percaya..lagi le dia kan..ahakss..


Kalo bukan kerana Qaseh lahir ikut tingkap & rahim mama x terkoyak..sure skang ni kami tgh berusaha utk bagi Qaseh adik..hahaha..silap2 en.hubby jadi "Papa kpd 2 org anak di Umur 25thn"..Tapi kami tak pulak merancang..terserah kepada Allah jika mmg rezeki kami..kami tetap terima & bersyukur.

13 comments:

suealeen said...

wah... geng rupanya. samalah kita. dapat suami muda. masa kawen umur si dia 23, mine 25. first child born - 24, 26. 2nd child - 25, 27.. huhu

lin said...

apash,if im not mistaken...ko ni ikt jejak mak ko kan?aku igt lagi kt sekolah dlu..ko ckp bapak ko pun lagi muda dr mak ko..hehe...

*ko kena pasang badanla.so tak obviously nmpk matured dr hsband...aku yg sebaya ngan hsband aku pun org kata cam aku nmpk tua...sedey..huhu*

CkYnHaShiM said...

same gak la ngan kite pn.apash..ingatkan tren artis je kawin laki mude upenya kite pun same la..hihihihi..

but ai gap setaun je..now nak masuk 29,hubby 28..

ApasH said...

kak sue:

gap saya lagi jauh..3thn..itu le cadangnya x nak gap jauh2 sgt anak2..maklum le umur dh meningkat kan..tapi semua kuasa tuhan..ada rezeki ada le..

ApasH said...

CkYnHaShiM :

hahaha..trend artis tu melampau sampai 10 thn gap umur..kita ni xde le jauh sgt gap..still ok lagik kan..

ApasH said...

Lin :

U r right beb. Mak aku tua 5thn dr abah aku. Tapi gap umur itu menjadi salah satu punca rumahtangga dorang x berjaya. Tapi semua nye bertitik tolak dgn hati kan.

Kena pasang badan??hmm..dok gemuk je lagik ni. Bsru slow2 cut makan ni..x bleh drastik..kang gastrik dtg lagik..

Ko mana ada nampak tua dr laki ko le lin. Ko kan kiut miut..org yg cakap tu rabun kot..

Bai said...

hihihi..saya bkwan ngan laki muda 1 tahun..ramai juga rupanya bkahwin muda :D.

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

rasanyer qaseh cam ikut muka papanyer...mesti sejuk ni....anak kesayanagn papa ek

ApasH said...

Bai :

Bukan mmg aim nk kawin ngn org muda..tapi dah jodoh kan..


Anje :

Rata2 mmg org kata Qaseh byk rupa Papa dia. Especially tang sulah tu..sejibik..cuma dahi jendol Qaseh menurun Mama dia. Org kata bijak..moga2 amin.

Dah anak sorang sudah tentu anak kesayangan Papa..Bila mama marah2 dia lari ke papa..

Huda said...

comey papa muda ni :P ahakz..jgn marah yer kak apash..as long as same2 sudah sedia fizikal n mental, insyaAllah smuanya akan dipermudahkan kan..x kire tua or muda..qaseh cute ikut muka papa n mama sikit..

ira_kecik said...

Pn. Apas.... u lahir tahun 1982? kalau gitu kita sebaya la.... alah ape ada hal husband lagi muda dr kita..... janji masing2 dah suka & di boleh membahagiakan kita, ye tak?

ApasH said...

Huda:

kalo x comey..akak pon x mau..hahaha..xde la..yg penting hati tu kan..Yup..moga2 perkahwinan kami mendapat rahmat dari-Nya..berbahagia ke akhir hayat..amin.

ira :

Yup saya lahir 1982...kire geng le kita ni. setakat ni xde hal le..moga2 sampai akhir hayat..amin.

CkYnHaShiM said...

ye la..umo tu number je..x de hal la kan..janji same2 menjaga umah tangga agar kekal bahgia selamanya..insyaallah...