Friday, April 23, 2010

Hari ini..


Dah lewat petang baru nk update blog...Orang sume dh balik keje..huhuhu..


Hari ni occupied dgn client visit..most of the time berada dalam kilang. xde ngadap laptop..so xde masa nk curi2 update blog.

Lagipon idea mcm kureng skit...

Ape2 pon Congrats to Ezan.. Sarah dh nk jadi kakak. Jeles aii tau..hahaha..bila org len dh start pregnant ni..mula le gatal2 rasa nk pregnant gak..hahaha...

Qaseh nak adik tak?? ngeeee...

Itu le rezeki masing2 kan. Terfikir gak..camne le keadaan perutku yg buncit tp x pregnant ni ..luka nye dh baik ke?? Rahim yg terkoyak 3cm tu dah ok ke??

Doktor spital gomen aritu dh inform..lepas 3thn baru bleh pregnant then confirm2 bersalin secara ceasarian jugak. Jgn nk gatal mintak bersalin normal..

Tapi 3 thn tu cam lama sgt le..saya bukan muda belia lagik. Kalo kita pergi check/scan, doktor bleh bgtau kan luka/ rahim condition dah ok ke belum kan???

So..Qaseh dun worry..ada masa setahun lagik untuk bolot kasih sayang mama & papa sorang2...hehehe..KECUALI Allah mmg nk bagi Qaseh adik...kita semua redha tau..Best ape ade adik..nanti ade kawan..=)..Lepas Qaseh 2thn mama nk gi wat check up..doktor kata ok..baru PROJECT ON!!..

ok le..cukup utk entry "mama meleter" hari ini. Sekian.

5 comments:

asmaa said...

ape kabar ....
sekurang2 dpt jgk mengupdate blog ...

ezan said...

wah siap buat entry lagi ni.. xpe2... skrg ni kita doa perut u cepat baik.. so leh cepat sket qaseh dpt adik.. hehehe..

ApasH said...

kak asmaa:

alhamdulillah sehat. akak sehat? Boleh le update blog utk sekadar bebelan.


Ezan:

Xpe ye..secara x langsung inform yg Ezan dh pregnant gak kan..hehehe..

Amin..moga2 le..

Huda said...

kak apash x try g pakar ask their opinion? sbb mmg ikut advise after 3 yrs baru leh preggy, tp if dah rezeki xkan nk tolak kan :) n huda ade dgr x semestinye nx baby pun kite akan dibedah, ikut condition time tu :)

ApasH said...

Huda:

akak aritu bukan sekadar ceasarian biasa. akak ada complication skit. Masa nk tarik Qaseh kuar..secara x sengaja dorang terkoyakkan rahim akak 3cm..

So doktor dh advice next pregnancy..bile nk deliver kena bedah jugak sbb takut rahim rupture dan menyebabkan pendarahan yg byk. Risiko...