Wednesday, April 28, 2010

Haa..cuba Qaseh bukak...


Sebelum pandai berjalan..bila Qaseh ke dapur dia hanya tahu bukak laci yg dia sampai saje..



Tetapi semenjak dah pandai jalan ni..semua pintu cabinet dapur opah dia bukak. Kalo setakat bukak saje xpe..sesekali dia akan punggah gak barang2 dalam tu.


Immediate action, opah amik tali then ikat ke kt pemegang pintu cabinet tu. X bleh nk ikat mati sbb nanti kita nk amik barang susah plak.

So, kami just ikat riben sbb senang nk bukak balik. Ada 1 pintu tu jarang guna, papa dh ikat dgn cable tied..hehehe..

Qaseh cakap " Eleh setakat ikat riben tu..Qaseh boleh bukak le.."

Ruang kabinet especially bawah sinki tu mmg muat2 utk Qaseh masuk. tapi setakat ni belum pernah masuk le lagik. Setakat jenguk dalam cam org busy body ade le..


Last2 smlm mama beli mende alah di atas ni. RM8.90 satu kt Guardian. Itu saje choice yg ade.


Balik keje..terus mama pasang. Then mama cakap kat Qaseh
"Haaa..cuba Qaseh bukak...kan x bleh..."

Tapi Qaseh masih cuba tarik2 pintu tu jugak. Bila x bleh bukak gak..dia proceed try pintu cabinet yg len..ish..ish..x putus asa tol anak mama ni..

2 comments:

wina said...

hahaha! sebijik cam my Kira & Wina pun dah ikat semua cabinet dgn tali

Huda said...

rajin mengemas ye qaseh :)