Thursday, April 22, 2010

Semangat berblogging baru dtg balik tapi tiba2...


Ntah ape2 title pagi ni..hik..hik..hik..

Sebenarnya..power cable (betul ke?) laptop rosak lagik semalam. Kali ni dah 3x mende tu rosak...huwaaa...dah le tgh kering. Berbaloi ke..dalam setahun tukar power cable tu 2-3 kali. kalo setakat RM10 xpe le jugak...

Siapa le seorang blogger kalo tanpa laptop/PC nye kan..camner nk berblogging kalo mcm tu..haiyaaaa..

Tapi laptop tu pon dh masuk usia evergreen sebenarnya. Dah 5thn digunakan semahu-mahunya. Ntah dh bape kali kena format..Nak beli lain?? Kami bukan nye loaded mana. Dulu masa beli laptop tu tgh bujang..tapi siap beli kt SenQ wat easy payment.

Ni pon my SIL bagi pinjam her laptop utk saya bwk ke ofis utk senang buat keje. Thanks kak wati..

Smlm masa power cable tu rosak. Terus ke computer room type memo bagi pd Manager request for PC at my table. Kire orite le selama ni x pernah dorang offer PC..saya guna je la personal laptop utk wat keje. dah 2 thn tau..bukan sebulan.. It's time for the company to provide me, the Sr. Exec QA a PC. Nama jawatan je gempak. PC pon x bleh nk provide before this. Apa daaa...

Ni le masalah factory site. Semua kena tunggu HQ..dorang kena request dr HQ..bila approved baru bleh amik kt HQ. X kisah le..tapi jgn bagi PC cabuk sudah. Janji ada Microsoft Office/Internet sudah. Keje sudah boleh jalan..

So, kalo blog ini sunyi lepas ni..harap2 korang paham le ye..

1 comment:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

bagus2 naikkan semmangat anda...kiter suka baca citer qaseh...tapi sunyi je blog ni sejak kebelakanagn ni