Tuesday, April 13, 2010

Qaseh di Puncak!!


Eh..eh bukan "Menuju Puncak" tau..tahun ni seperti tahun lepas..Mama Qaseh x layan AF dah..hehehe..

Actually "puncak" tu refer to Genting. Qaseh baru setahun dah sampai Genting..Opah dah 54thn baru sampai Genting. Itu le yg diperkatakan oleh Opah Qaseh masa kami di Genting haritu.



Stay di Awana kan dapat complimentary 2 tickets for cable car. Then My mom & co sume malas nk pergi..so dorg kasik ticket dorang pada kami, So, total dh 4 tickets free. Kami semua 5 org (Papa. Mama, Opah, Mak Long & Pak Long)..cume kena beli 1 extra ticket jer. RM10 for return ticket.

Mula2 saje nak merasa naik cable car aje..tapi last2 sampai terus ke Indoor Theme Park. Then alang2 dah sampai terus decide nak men Indoor je. Sbb masa beli ticket tu tgh hujan lebat. X dapat le gi Outdoor. Tapi x lama pastu hujan berenti..hampeh.





Indoor ticket cost us RM30/person. Tapi total kami main 3 mende je..what a waste..sbb nak balik awal..Qaseh plak agak cranky. Our last ride was Gondola tu. Bagi nenen..terus dia tidur. Then kami pon terus balik.



Kat Genting Theme Park tu ada baby room ke? Sbb saya carik aritu x nampak plak. Nasib baik Qaseh x buat "big bisness" masa di sana. Cuma "shi shin" je byk. Last resort tukar pampers Qaseh dalam monorail ulat tu je. Sbb ride dia jauh skit kan..sempat le tukar pampers dia..


3 comments:

wina said...

1st of all Happy 1st Birthday Qaseh!
such a lucky girl dapat potong birthday cake di puncak :-)

pasal baby room tu ade..kat toilet sebelah KFC tu tp kecik je

Huda said...

bestnye d puncak~ :)

ApasH said...

wina: tapi penat ya amat tau semata2 nk potong kek di sana..hehehe..insyaallah thn depan buat kt umah je la..hehehe..

Mmg x perasan langsung babyroom tu. Xpe la dh tau skang..next time senang..ceh cam nk gi je lagik. ntah bila le plak.

Huda: Kalo Qaseh x cranky lagi besh. Xpe2 tunggu dia besar skit..so baru dia tau enjoy all the rides...