Thursday, April 15, 2010

Di suatu petang bersama budak eksyen...


Petang smlm sharp kol 5pm terus balik..gara2 x pump susu di ofis..B plak dh mengeras gile..sampai umah terus pump..Lega rasanya..

Sebabkan awal lagi..cuaca cam redup je..terus sarungkan kasut Qaseh...cadang nk bwk dia jalan kt luar rumah sambil dia tgk2 sekeliling. Asyik terperuk dalam rumah je Qaseh ni.

Mula2 dukung..bila dah sampai luar..letak dia hulur tangan nk pimpin dia jalan..Qaseh bleh tepis tangan mama..SABO je la..Punye le eksyen..x moh mama pgg tangan dia. Kang jatuh x pasal2 lutut tu luka..




Try lagik..pgg tangan dia..terus dia tarik balik tgn dia..ape kes..cane nk jalan2 ni..dia sibuk tgk kiri kanan..bukannya nye nk jalan..statik je..bila mama berdiri jauh skit dr dia..baru dia nak jalan ke arah mama...ish..ish..Qaseh..Qaseh..byk tol akal kamu yer..



Actually mama plan nk belikan Qaseh mende ni...tapi ongkos belum cukup..xde bajet lagik..selain TESCO kt mana ade jual mende ni eh?? Kedai basikal ade ke?? kot2 bleh dpt murah lagik..


Yang ni rege dekat rm200..tapi mmg nmpk comfy lagi sbb seat dia pon ada sponge..tayar pon tayar getah..bukan plastik..tapi cam besar plak..padan ke ngn Qaseh??




Yang ni dekat RM100... biasa2 saje..tapi color cam x best plak...tayar pon plastik je. kalo guna kt jalan raya..mana tahan lama kan..



Nanti mama cukup duit mama belikan utk Qaseh OK!!....Meanwhile..Qaseh tolak je dulu walker/wagon FP yg baru dpt time bday tu ye..



9 comments:

CuppyCakeMommy said...

yang rm199 tu macam menarikssss...
qaseh masih bam2 gitew ok..berketul2 tengan dan kaki..gerammmm

. i . n . a . z . said...

haritu pun beli kat tesco jugak. sejak dah ada beskal tolak tolak tu, kitorang dah tak pakai stroller dah. pegi shopping complex pun bawak je beskal tu.

Huda said...

ya Allah comeynye budak qaseh ni..nampak bam2 gitu :) amboi eksen ek dia dh ada kaki :)..yg dekat 200 tu nampak cam best..try usha kat giant or kedai beskal may be ade..abah husna pun nak beli lebih kurang gitu gak nnti :)

ApasH said...

CuppyCakeMommy:

Itu le..yg Rm199 yg berkenan di hati..xpe2 simpan duit lu..nanti beli..

tgan dia tu dh kurang berketul2 dah..dulu lagi ketul2..uish..bunyik dah mcm org bina badan plak..hahaha

ApasH said...

.i.n.a.z. :

Jgn Qaseh buat pe'el nk naik mende alah tu kt shopping complex jugak sudah le..kalo gi ramai2 mana muat nk letak beskal tu. Biar dia enjoy dok dalam trollet udah le..hehehe

ApasH said...

Huda : Comey eh?? TQ..mama dia plak yg kembang..hahaha..

Itu le...geram btol smlm..eksyen sungguh..x jadi nk jalan2.."berdiri" depan umah aje last2 nye..

Wow..Husna pon nk dpt satu. Kalo dekat bleh Qaseh saing ngn Husna ptg2 naik beskal..sure cute!!

mamaAliff @ salmi said...

apash, sama la kite...nk blikan dak aliff tu beskal jgk..huhu..cian dia..ptg2 jln kaki kt dpn umah je heheh...tgh survey2 gak nih..tgk dr jauh kedai2 apek cina pn ada jual tp blm penah gi tgk harga..yg murah2 xcantik wrna kn..ngeh2..sama la kite..mamanye yg ngada2 kn..ekeke...

ann @ hatiberbunga said...

makin byk akal dak Qaseh yg embam itu. hihi...

menarik tul la beskal pink tu. cantik! i like! tp tu la.. agak mahal. kena tunggu gaji. ;)

mamaaerish : said...

yela... org dh pandai... jgn la pegang2... hik3... ;p