Wednesday, March 9, 2011

Penantian hampir berakhir...

Alhamdulillah lepas appointment dengan Dr. Raoofah semalam tak perlu tunggu sampai 17/03. So amik je 10/03 @ 38weeks. Scan doktor jangka baby 3kg x pon besar lagi. Tapi kalau kes Qaseh lu scan jangka 3.6kg keluar2 2.8kg je. hahaha...Tak kisah le janji sehat kan. Lahir kecik minum susu Mama banyak2 nanti besar la kan. huhuhu...

Doktor suruh admit malam ni jam 9pm. Rasanya takde ape2 saje senang kot bila patient dah ada kat hospital senang nk czer pagi esoknya. Bagi kami plak tak kisah sgt. Lgpon kami ni bukan stay kat Ipoh. Batu Gajah ke Ipoh plg kurang 40minit..Kalau pagi2 nak kena admit kol bape kena bangun then siap2. Karang rush je. So dah stay kt spital bleh le rileks skit.

Malam ni juga pisah tidur ngn Qaseh. Huhuhu...tak biasa tidur Qaseh takde kat sebelah. Kena biasa2kan juga Qaseh dah nak dpt adik ni. Qaseh tidur ngn Mak Long & Pak Long ye. Mama kena tidur kat spital.

Bag pon belum kemas lagi ni. Update blog dulu..huhuhu.. So saya amik kesempatan ni nak memohon maaf atas segala salah & silap saya kepada sume teman2 blogger. Doakan semuanya berjalan lancar dan Mama & Baby sehat2 saje.

Bila akan berjumpe lagi di dalam blog?? Tak pasti laa..kalau kes Qaseh lu mmg jarang sangat on9 masa dalam cuti bersalin. Lagi2 skang lappy takde. Menumpang kasih lappy SIL je. huhuhu..

So, nanti2 kita berjumpe lagi yer..

Assalamualaikum...

4 comments:

Huda said...

moga semuanya selamat ye kak apash :)
jgn lupe sms bile dh kuar baby :)

Lin said...

goodluck apash..doakan ko dan baby selamat :D

Anonymous said...

saya baru ikuti blog ni..sy teringin nak tnya akak blogger tntang pengalaman check up&bersalin ni..sy pun tgh peknen dkt 5 bln dah..buat masa ni check up di klinik gunung rapat,tp ada masa kena pi spital ipoh sbb sy ni ada sejarah tiroid&sy gak rhesus negatif..
sy teringin nk pi check up klinik raoofah (sbb jmpa sorg gynea terus,leceh pi klinik&hospital)&bersalin kat ar-ridzuan..ni 1st bby sy, xde experience..lgpun sy ni mcm2 probnya,tmasuk risiko diabetis sbb fmly history,tkt gak xde rekod kat gomen tkt jd pape kena refer gomen gak..so sy nk tnya opinion&pngalaman akak sbb sy bc entry2 akak pi check up gomen&private sekali kan?&last2 decicde pi ridzuan utk bersalin kan..?so minggu ke berapa yg sesuai utk start pi private sbnrnya?apa yg perlu yg dibuat?pi klinik raoofah or terus ke ridzuan?dlm masa yg sama kalau bole nk la ada rekod di gomen..hrp bole kongsi...10qvm..

Puan ApasH said...

Cik Anon,

Pjg kisahnye kalau nk share di sini. Kalau senang add akak kat FB. Lyiana Tamizi.

Opinion akak terus je checkup di klinik gomen sampai dah nak bersalin nanti. Tak salah maa.. Kalau awak byk prob tu better check up dari awal dgn dr. Raoofah. So dia akan familiar dgn ur history. Check up better terus pergi kat Ar-Ridzuan. Check time klinik pakar dr. Raoofah. Kalau dulu, selasa khamis & sabtu je. Tak pasti le skang.