Friday, March 4, 2011

Birthday Party Plan


Semalam Qaseh genap 23months. Next month she'll turn TWO!! Plan asal dulu kami akan cuti2 M'sia ke Langkawi. Tiket flight pergi balik sume lama dah beli. Tup2 rezeki lain pula datang. Siapa sangka kan. Di sebabkan saya dalam pantang time 03/04/11 nanti. "Burn" le ticket flight tu. Hangus gitu saje.

Bila plan A dah hancur lebur, Mama terfikir for plan B plak. Ingat nak buat birthday party utk Qaseh. Sekali dengan kenduri doa selamat lepas abih pantang nanti. Wahh..jimat kos?? Yeke jimat kos?? Plan macam2 ni..hahaha..

Yang penting sedara mare & frens senang nak datang le. Maksudnya bleh tengok adik Qaseh n attend birthday Qaseh sekali. Takde le 2kali kena datang kan. Tapi itu plan B Mama le. Kita hanya merancang Tuhan yg menentukan segalanya.

Kirenya birthday party Qaseh ni buat lewat skit le dari actual birthday dia. Maybe hujung bulan 4 kot. Takpe le kan..janji buat.

Haritu dah discuss ngn en.hubby nak buat theme ape. Skang ni Qaseh paling interested 2 mende je. Dibo a.k.a "Boding" dan Upin & Ipin. Papa kata better pilih DIBO. So Mama pon terus start survey. Skang ni tengah carik kat mana bleh order kek tema DIBO. Nak frosting buttercream tapi decorations sume ngn fondant. Tak mau 100% fondant. kalau dapat macam ni pon dah cun dah.
*ehsan dari google*



*ehsan dari google*

Comey bangat!!
Kalau boleh la kan. Setakat ni ade berkenan dengan hasil kerja sorang baker ni. Tapi belum pernah tgk dia buat kek DIBO. Dah email sume tapi no reply lagi. Busy kot.

So, ade sesape lagi boleh suggest kat mana saya boleh tempah kek DIBO ni?? Area Ipoh/Batu gajah dan area berdekatan je la kan. Tak kan nak tempah dari KL. Cam jauh sgt le plak.

Banner pon dh survey. Cuma tinggal nk pilih gambar Qaseh yg sesuai je. Nanti dah pilih boleh terus je email kat dorang. Dulu time 1st birthday Qaseh pon buat kat tempat sama.

Besides that cadang nk buat cupcakes sendiri. Bleh jimat kos buat sendiri ni. Cuma tak pasti lagi camne keadaan nye bila dah ade baby + Qaseh. Ada ke masa nk buat sendiri?? hhmmm...

4 comments:

Huda said...

husna pun kami plan nak buat bzday dia time aqiqah adik dia nnti, insyaAllah :) lambat sikit xpela kan..

Puan ApasH said...

Huda:

Jimat skit la bila buat sekali kan. Lagipon letihnya sekali je la. Nanti kalau jadi buat akak jemput Huda satu family.

. i . n . a . z . said...

ada tanya nurainie tan? ni link dia http://www.flickr.com/photos/nurainie_tan/ sbb haritu i pun bagi je gamba kek dan dia buat exactly macam gamba yg i bagi tuh.

iNtAn aIzaN said...

Apash cb tanya kawan hubby nie..

blog die

http://littlegemz.blogspot.com/

Bgth die Ezan Jaafar yg rekemen :)