Saturday, March 19, 2011

Bilik 405 Ar-Ridzuan

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana tercapai hajat untuk melahirkan baby Hannah di Pusat Perubatan Ar-Ridzuan. Rezeki semakin murah dapat bersalin di bangunan baru yang saya kira lebih selesa berbanding bangunan lama.

Kami tiba di Ar-Ridzuan dalam jam 9pm. Deposit sume sudah bayar sebelum tu so terus je pihak Ar-Ridzuan hantar kami ke Tingkat 4 untuk masuk bilik.

Best dapat bilik yg luas. Sesuai utk saya yg ade family 'besar'. Dah le yg mghantar saya mlm tu, en.hubby, my mum, MIL, SIL, Qaseh, Along & her hubby. Punyer le ramai. huhuhu. Tp yg teman saya en.hubby sorang je la.

Bahagian yg ade penyidai baju tu sesuai jadi tempat solat bagi sesiapa yg malas nk ke musolla di tgkat 6 kalo tak silap.



Kerusi malas pon disediakan. kerusi tu le jd tempat en.hubby tidur utk 3 malam. huhuhu.. Bilik ni luas. Pada yg nk bawak toto silakan. Pendek kata bleh berkampung le kt situ.



Toilet pon luas. mmg design untuk yg pakai wheelchair rasanya. Saya kurang ilmu bab2 tu. huhuhu...


Last sekali TV juga disediakan. Tapi kami kurang bernasib baik kerana TV hanya dipasang pada hari ke-2 saya di sana. Tapi ada TV je la. Bukan bleh tgk pon. Electric point utk TV pon xde lagi. hahaha... Maklum la kan bangunan baru...

Visiting hours plak flexible. Bila2 bleh datang no hal punye. Janji tak ganggu dorang buat kerja dah le kot. Cuma bila peak hours area ni susah nak dapat parking.

Total cost saya bersalin secara cesarean di Ar-Ridzuan adalah RM3770. Admitted 09/03 malam, discharged Saturday afternoon.


Overall saya berpuas hati dengan layanan semua staff Ar-Ridzuan. Terima kasih atas layanan kepada saya & baby Hannah. InsyaAllah ada rezeki nanti kami mungkin akan kembali utk baby no.3 pulak. Hahaha...oopss bukan dlm masa terdekat la. 3 tahun lagi ke..Insyaallah...

16 comments:

Norziha said...

assalamualaikum...tahniah di atas kelahiran babynye. maaf cuma ingin bertanya..Ar Ridzuan ni kat mana ye ? agak berpatutan harga yg dikenakan....

fuadnis said...

salam kenal...
boleh tau..knape baby yg ke-2 ni bsalin cezer gak?

Jiey Mien said...

Adoiii syoknya.. Murah giler!!
Ian dulu c-zer pun kena RM8K..
Tu tahun 2008, kalau seekarang tatau la..
*sigh*

Puan ApasH said...

Norziha:

Ar-Ridzuan ni di Ipoh. Kawasan Greentown. Belakang Greentown Mall. Nak tau lebih lanjut bleh baca entry saya yg ni.
http://cherishlovetogether.blogspot.com/2010/12/pusat-perubatan-ar-ridzuan-perak.html

Puan ApasH said...

fuadnis:

soalan yang selalu saya dapat ni. penat juga jawab berulang kali. huhuhu. masa bersalinkan anak pertama ada komplikasi skit. Rahim terkoyak. So utk anak ke-2 bahaya kalo normal sbb ada risiko luka tu terbuka dan bleeding. So kena czer.

Puan ApasH said...

Jiey:

Dia murah sbb takde le setanding private hospital yg lain. Makan pon biasa2 je. Tapi dah cukup bagus utk saya. Syukur sangat..

Jiey Mien said...

Takpe Apash, yg murah tu la elok.. Keluar pun sama jer, nak buang duit lebih2 watper kan? Baik guna utk baby..

Kalau ada yang murah2 cenggitu kat KL ni, Jiey pun nak!

Nway, congrats!

=)

fuadnis said...

oic..maafla bertanya sampai awak kene jawab lagi sekali..maklumlah..br follow blog awak..so teringin gakle nak tau..sorry again....:-)

Sari said...

tahniah dpt baby hannah..
kwn ksari bersalin bln 2 aritu still kt ar-ridzuan lama..cian dia xdpt merasa tmpt baru..

Puan ApasH said...

Jiey:

Itule syukur ade tempat cam Ar-Ridzuan tu untuk golongan mcm kami ni. Kalau dah 8K tu saya tak mampu kuar duit sendiri. Kalau panel takpe la kan.

Puan ApasH said...

fuadnis:

Eh..jgn salah paham plak. Saya tak kisah nk menjawab byk kali. Jgn ingat saya camtu eh..=)

Puan ApasH said...

Kak sari:

thanks. Rezeki saya & Hannah dapat merasa bangunan baru. hehehehe

fuadnis said...

ok....:-)nice to know you....:-D

Anonymous said...

Tahniah...sy baru je tgk blog apash ni..bg sy Ar-ridzuan mmg the best..dulu anak 1st sy bersalin kat tu...insyaAllah 2nd klu de rezki nak kat situ gak tambh bangunan baru kan...sy pun harap2 anak ke 2 ni girl cm hannah and qaseh

Khairulzanirah said...

aku pun plan nak bersalin kat ar riduan lah nanti unt 2nd bb..... dah la dekat ngan umah mak, trus balik je kan....kahkah...cam ler peknen..huhu

Puan ApasH said...

Kay:

Umah mak ko kt ne?? Lupe plak aku.Dulu dekat2 area PERNAMA tu kan.

Insyaallah ade rezeki nanti peknen la..bleh le bersalin kt Ar-Ridzuan. =)