Monday, March 7, 2011

Masak2 b4 Bersalin

Lunch hari Ahad kami


Rasanya weekend lepas adalah last weekend b4 kena operate. Unless doktor tak bg lg bersalin kan. So sempena tu saya pon offer kat En.hubby utk masak Nasi Tomato favorite dia (sejak bile jadi fav Bie ni?). Offer jgn ditolak kan. Tapi dah inform awal2 masak tu no hal tapi nanti kaki saya ni lenguh jgn malu2 nak tolong urut. hahahaha..

Kebetulan MIL ada kursus haji Ahad tu. So mmg biarlah menantu masak plak. Mak Long plak cuti masak weekend. Tolong jaga Qaseh je. Senang skit takde le kejap2 si Qaseh dtg kt dapur minta dukung. Dia bukan bleh tgk orang busy nak buat kerja. Ade je pe'el dia.

Menu cam biasa. Ayam/Daging tak bleh makan so stick dgn Ikan Bawal Sweet Sour, Udang Rempah dgn jelatah. Jelatah je MIL tolong buatkan. Lain sume saya masak.


Gambar close up skit tang Ikan Bawal tu. Huhuhu


Kebetulan siap je masak tak lama tu En.hubby balik dari kerja bleh terus makan. Berselera En.hubby makan. Penat masak rasa nak tercabut kaki pon berbaloi. Bukan selalu makan air tangan bini. Selalu balik kerja sume dah siap MIL masak kan.

Sabtu tu sempat juga bake Condensed Milk Pound Cake. Saje buatutk makan2. Teringin nak makan kan. Lagi pon senang buat kek tu. Takde le sampai kaki lenguh2. huhuhu...

Ok Bie, lepas abih pantang plak baru bleh masak nasi tomato tau. hehehe...

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

da nak bersalin dah ye..rasa cam baru je lagi baca kat blog ni u mengandung..ehehe

eh, nape kene c-zer?

Puan ApasH said...

rose:

A ah. Kalau tak minggu ni..minggu depan. Pregnancy kali ni mmg rasa cepat berbanding anak 1st dulu.

Kena czer sbb masa bersalinkan anak 1st time czer tu doktor terkoyakkan rahim saya. Ada extended tear 3cm. So risky utk bersalin normal takut luka tu terbuka dan bleeding.