Monday, March 7, 2011

Check up 37weeks

Pagi tadi gi check up 37weeks kat Klinik Desa Bemban. Esok ade appointment kat Ar-Ridzuan plak.

Alhamdulillah check sume xde masalah. Berat turun skit. 77.5kg. Nurse kata dah nk bersalin takde naik sangat dh berat tu. Kepala baby pon dah engaged.

Kali ni dapat nurse yg lain. Bukan nurse yg bersyarah kat saya pasal saya cancel bersalin di GH Ipoh tu. Nurse yg hari ni tanya nanti bersalin kat mana. Saya ckp le kat private. Dia kata "Bagus lah. Pergi le. Selesa skit"

Kan sedap dengar macam tu. Takde le kena dengar syarahan plak kan. Nurse tu siap bgtau baru2 ni ade kes baby meninggal dalam perut kt GH Ipoh. Saya plak takde le tanya banyak2.

Bag baby dah lama siap dh. Cuma nk recheck je balik. Bag mama langsung tak prepare lg. Tunggu esok le. Bila dah tau date cesarean baru semangat kemas bag. Hahaha...

InsyaAllah esok last check up saya di Ar-Ridzuan before bersalin. En.hubby tanya nak dia teman ke? Sepanjang 2kali gi Ar-Ridzuan ni saya pergi sensorang je. Saya mcm biasa masih mampu gi sorang2 sebab xde sakit2 kan. Lagipon cam rugi plak semata2 tu dia nak amik cuti. Baik simpan cuti time nak bersalin nanti kan. En.hubby kesian kot tgk bini selama ni gi check up sensorang. No hal punye la. Takde terasa hati pon.

Kalau dapat date dalam minggu ni gak BEST la. Cadang nak minta MC 2-3hari b4 czer tu. Saje nak relax2 kat umah. Sebab utama MALAS dh nak kerja. BLEH???

2 comments:

Huda said...

semoga sumenye berjalan lancar kak :)

Puan ApasH said...

Huda:

thanks huda!!