Friday, May 7, 2010

I'm a cake lover



I'm a sweet tooth person. I love ice cream, chocolate and also cakes..

Antara source of cakes yg sedap ada kat area Ipoh is Secret Recipe. Start ske secret's cakes masa lepas SPM. Masa tu baru merasa pegang duit and weekend je gi JUSCO..Mula2 mcm x berani nk try mcm2 jenis cake. Takut x kena ngn tekak..membazir aje duit. Almaklumla..student..mana ada duit sgt. I just stick with choc moist. Lepas dorang introduced Choc indulgence, baru bertukar arah ke situ.

Then tekak dh gatal sgt nk merasa cheesecake. Berjinak2 plak dgn cheese choc & blueberry cheese..Pernah try marble cheese, cappuccino, Oreo., Black Forrest etc..x kena ngn tekak. Lagi yg ade kena mengena ngn kopi..langsung x bleh terima.

Sampai le di hari2 terakhir saya berkerja dia kuantan dulu. Kena plak dgn my bday..sorang member rapat masa tu belanja secret cake sempena bday saya kt KFC Balok..*rindu plak kt kuantan*

Dalam hati x tertanya2..lalu ke tekak aku ni..tapi lepas rasa sesudu..WOW!! I like!! Since aritu terus jatuh cinta sama itu cake laa...


Pic credit to google

Kenapa cerita pasal cake hari ni??..itu le tandanya gatal mengidam nk makan. Padahal last week baru makan..hahahaha...

2 comments:

ladydiana-scarves said...

Dah suka makan, kene try buat sendiri pulak la =)

Huda said...

cheese cake sedappp! :) nyum3..huda x suke cream yg bnyk2 tu, keknye huda suka la..